Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největším dárkem pro rodiče je, že Natálka (2,5) žije

28. prosince 2009 | 07:22

Na první pohled nic mimořádného. Nazdobený a rozvícený stromeček, plný stůl a Ježíšek s náručí plnou dárků. Tak vypadaly Vánoce v rodině Natálky Kudrikové (2,5). Od jiných domácností se ale tyto Vánoce přece jen podstatně lišily.

Rodina děvčátka už svůj velký dárek dostala dříve. Byla to záchrana života Natálky, která skoro uhořela v domě, na který v dubnu zaútočili žháři.

„Lékaři mi zachránili dítě, žádný další dárek nepotřebuji,“ svěřila se Anna Siváková. Zato její dcerku Ježíšek nadílkou zasypal. „Balíky posílali lidé z celé republiky,“ řekl otec dívenky Pavel Kudrik.

Natálka se nejvíce chlubila obří plyšovou postavou oblíbeného pohádkového krtečka. Ten je také namalovaný na dětském stolečku a židličce, které dostala od rodičů. „Natálka měla nejvíc dárků ze všech, ale my jí to nezávidíme. Přejeme jí to. Moc trpěla,“ řekla Kristýna (10), nejstarší ze tří Natálčiných sester.

Do malého domečku v Budišově nad Budišovkou, který si rodina koupila poté, co ji žháři připravili o střechu nad hlavou, se o svátcích sjeli i příbuzní. „Cukroví jsem sice letos nestihla napéct, ještě nemáme vykachlíkovanou koupelnu a topíme v kamnech jen v jedné místnosti, ale tak krásné Vánoce jsme ještě neměli. Po devíti měsících jsme totiž zase všichni doma a hlavně je s námi Natálka,“ přiznala paní Anna a Natálka ji odměnila velkou pusou na tvář.

Autor: Marie Machková
Klíčová slova: Natálka, dárky, Vánoce, doma
Diskuse ke článku
.
Související články