Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Manžel umrzl, ale narodila se jí Anežka

14. prosince 2009 | 07:47

Život někdy píše neuvěřitelné příběhy, ve kterých se mísí obrovská tragédie a radost zároveň! Jeden takový zažívá Kateřina Jaklová (31) z Prahy.

Rozměrů antické tragédie nabývá příběh Kateřiny Jaklové (31). V osmém měsíci těhotenství hledala od 1. prosince manžela Bohuslava (29), který beze stopy zmizel z Nemocnice na Bulovce. Jedenáct dní měla naději. Ta v sobotu zhasla. Bohuslav je mrtvý. Nemilosrdnou ránu osudu vystřídala jen o pár hodin velká radost. Katka ještě v noci na neděli porodila dcerku Anežku.

"Kačenka porodila zdravou holčičku Anežku, 2,3 kg, a obě holky jsou v pořádku!!! Díky bohu,“ uvádí na stránce věnované zmizelému Bohuslavovi na serveru facebook.com kamarádka rodiny Romana Prokopová.

Holčička se tak narodila zhruba o měsíc dříve, než byl plánovaný porod. Katka, rodina i přátelé hledali Bohuslava po celé Praze, prohledávali squaty, ubytovny, vyvěšovali letáky, doufali, že ho někdo uvidí a zavolá. Policejní pes ale v sobotu večer vypátral tělo zmizelého muže na úpatí skály v těsné blízkosti nemocničního areálu. Mohl tam ležet už ode dne, kdy se ztratil! Patrně umrzl! Odešel totiž jen v noční košili, županu a pantoflích.

„Doufám, že tak, jak jsme chodívali s Bobem po hospodách, festivalech, na ryby, jezdili na chalupu, lezli po horách a spoustu jiného, tak budeme i nadále trávit spoustu času s Kačenkou a Anežkou,“ píše na facebooku.com i Bohuslavův bratr Jan.

Krásná dcera, že?
Autor: Archiv rodiny

Jak došlo k celé tragédii?

Bohuslav byl až do 29. listopadu úplně normální chlap se spoustou zájmů. Ten den ho ale postihl náhlý epileptický záchvat, po kterém byl převezen do Nemocnice Na Bulovce. „Dozvěděla jsem se, že lékaři se před Bohouškem bavili o tom, že má rakovinové metastázy na játrech,“ řekla Kateřina Blesku minulý týden.

Muž totiž v 17 letech prodělal rakovinu varlete, takže i Anežka byla počata z umělého oplodnění. Právě necitlivé sdělení možné diagnózy mohlo být jedním z důvodů, proč Bohouš zmizel. Asi se psychicky zhroutil. Těsně před zmizením se totiž choval zmateně a dokonce agresivně. Napadl lékařku, takže ho musela zpacifikovat ochranka, jenže ta ho nechala být bez dozoru, neodvedla ho na pavilon.

„Volala jsem ten den do nemocnice kolem 13. hodiny, chtěla jsem vědět, jak dopadla vyšetření. Ale v nemocnici mi řekli, že ho od snídaně nikdo neviděl a na vyšetření se nedostavil,“ dodávala Kateřina. Podle ní začala nemocnice jednat a volat policii až po tomto telefonátu. Příbuzní sebevraždu odmítají a uvažují o žalobě na nemocnici.

VÍCE O CELÉ TRAGÉDII NAJDETE ZDE!

Autor: rum, jos