Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sebrali jí dítě, protože ho nechtěla krmit čokoládou

Dvouletý Zak se dostal do sociální péče kvůli tomu, že ho matka nechtěla krmit sladkostmi!
3. prosince 2009 | 11:41

 

Lisa Hessey (28) odmítla svého syna Zaka (2) krmit na doporučení lékařů ve velkém čokoládou. To ještě netušila, že spor začne řešit sociálka a skončí chlapcovým odebráním na celé čtyři měsíce!

Těžko uvěřitelný příběh se stal britské rodině s pěti dětmi, která si dovolila vetovat lékařské doporučení a odmítla svému dítěti dávat sladké a nezdravé jídlo! O ´nápravu´se postarali přivolaní sociální pracovníci, kteří za 4 měsíce, kdy byl Zak v jejich péči, z dítěte udělali ´čokoholika´. Informoval o tom britský server Thesun.co.uk.

Lisa šla se svým dvouletým synem Zakem k lékaři do nemocnice kvůli tomu, že je vybíravý a nepřibírá na váze – vážil 8 kilogramů. Zdravotníci řekli, že by mělo dítě v tomto věku vážit nejméně 9 kilo a mladé matce doporučili, ať ho vykrmuje brambůrky, čokoládou a buchtami!

Když to žena odmítla, zavolali lékaři sociální pracovníky a ti jí dítě odebrali! Následoval boj o Zaka, během kterého z něj sociální úřady dokázaly udělat ´mašinu´ na čokoládu.

„Myslela jsem, že dělám správnou věc, když se jdu poradit k doktorovi kvůli tomu, že Zak nechce jíst a hubne. Místo toho mě obvinili ze zanedbání. Řekli, že bych mu měla dávat čokoládu, buchty a jiné nezdravé věci, abych do něj dostala nějaké kalorie,“ uvádí Lisa.

Dlouhé 4 měsíce pak rodiče Zaka bojovali s úřady o to, aby svého syna dostali nazpět. Když se jim to konečně povedlo, vážil Zak o pouhé čtvrtkilo více než před tím, kdy byl svým rodičům necitelně odebrán. A sociální pracovníci z něj za tu dobu dokázali udělat ´závisláka´ na sladkém nezdravém jídle.

„Vláda a lékaři vždy do rodičů ´hučí´, jak je důležité zdravě jíst – přesto nám v nemocnici řekli, abychom Zakovi dávali všechny ty nezdravé věci,“ tvrdí nechápavě Lisa. Sociální pracovníci poté nakonec u soudu přiznali, že pochybili a že jsou manželé z Bolsoveru milujícími a oddanými rodiči.

A jak se k celé kauze staví nemocnice, která má na svědomí Zakovo čtyřměsíční odloučení od jeho rodiny? „Věříme, že jsme jednali v Zakově zájmu,“ vyjádřil se mluvčí nemocnice.

Autor: INT, pal