Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejtlustší člověk: Jak vypadá jeho pokoj?

Nejtlustší člověk: Jak vypadá jeho pokoj?
21. října 2009 | 12:37

Paul Mason (48), který se stal nejtlustším člověkem světa, předvedl novinářům pokoj, v němž přebývá. Navíc se ukázalo, že stát se největším tlusťochem, byl jeho sen!

Paul, který teď váží 445 kilo, se britským novinářům předvedl v celé své kráse v pokoji, kde už 8 let téměř nepřetržitě přebývá. Místnost je speciálně upravená pro to, aby v ní takový kolos mohl ležet.

>>>Více o tlusťochu Paulovi se dozvíte tady!<<<

Toaletní papír: Role papíru musí být lehko dostupné, protože Paul si není schopný dojít na záchod a používá mísu.

Čistící ubrousky: Používají je pečovatelky, když Paula dvakrát denně omývají. Je příliš velký na to, aby se vešel do sprchy.

Léky: Paul musí brát celou paletu medikamentů, aby jeho tělo bylo v pořádku, včetně léků na vysoký krevní tlak.

Nádrž na vodu: Paul nesmí pít žádné šumivé nápoje, aby se jeho žaludek ještě více nezvětšil.

Podnos s jídlem: Je umístěn šikovně po jeho pravém boku, aby měl své milované jídlo vždy po ruce…

Nafukovací skluzavka: Paul se díky ní pohodlně dostane ze svého lůžka do kolečkového křesla.

Zvedák: Paul díky němu mění svou pozici a může například lépe sledovat televizi.

Televize a playstation: Obrazovka je umístěná přímo naproti Paulově hlavě a ten má tak o zábavu celý den postaráno. Klávesnici a myš má hned pod svým obrovským pupkem.

Lékařské vybavení: Místo, kde mají své věci uloženy ošetřovatelé, tým dietologů a lékaři, kteří se o Paula starají.

Umělé osvětlení: Pomáhá Paulovi překonávat depresi a sezónní emocionální výkyvy, které jsou způsobeny nedostatkem světla.


Navíc se ukázalo, že stát se nejtlustším ze všech lidí, byl vždy Paulův sen! Když se před 3 roky dostal do nemocnice, zhubl více než 120 kilo. Překvapenému personálu pak sdělil, že je nešťastný a že to skutečně není to, co doopravdy chtěl.

"Když z nemocnice odcházel, naříkal, že promarnil šanci stát se nejobéznějším člověkem světa," prozradil jeden ze zdravotníků. Hned když se Paul vrátil domů, svou nemocniční dietu si začal vynahrazovat. Objednal si pizzu, čínu a jiné oblíbené pochutiny.

"Často ho viděli, jak jede na svém kolečkovém křesle do McDonald's k okénku pro řidiče! Nikdo ho nemohl v jeho přejídání zastavit, bylo to tragické," dodává zdravotník.

Paula však nakonec drastické hubnutí stejně nemine, čeká ho chirurgický zákrok, během kterého mu lékaři zmenší žaludek. Do nemocnice ho přitom bude muset dopravit vojenská helikoptéra. Do sanitky se totiž nevejde...

Autor: INT, pal