Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přítel domů ze školky přivedl cizího chlapce

Chci, aby po mé smrti dostal byt zpět můj syn.
9. června 2009 | 07:04

V 35 letech byl můj kamarád Tomáš ještě svobodný. Přes inzerát se seznámil s rozvedenou Lenkou, maminkou čtyřletého Péti. Po měsíci jejich známosti Tomáš Péťu neznal.

Přes den Lenka pracovala a po večerech, kdy se s Tomem vídali, hlídala chlapce babička.

Jednou musela Lenka zůstat v práci déle než obvykle. Babička byla v nemocnici, a tak se kamarád nabídl, že Petříka vyzvedne ze školky on. Maminka ráno informovala paní učitelku, že si chlapce vyzvedne její přítel. Nadiktovala jí jeho jméno a příjmení, jen pro jistotu, a řekla učitelce, že ho s Tomášem můžou klidně pustit.

Odpoledne přišel Tomáš do školky a řekl učitelce, že si jde „pro Petra“. Chlapec s ním odešel a Tomáš mu vysvětlil, že se maminka zdržela v práci, a odvedl ho k sobě domů. Lenka šla pro synka rovnou z práce k Tomášovi. Ten jí otevřel dveře a předával jí cizího kluka...

Naštěstí se vše vysvětlilo. Ve třídě byli dva Petrové a učitelky se v poledne střídaly. „Ranní“ paní učitelka informovala svou kolegyni o tom, že si odpoledne nepřijde pro Petra maminka. Zapomněla jí ale říct, pro kterého. A Tomáš si taky přišel „jen“ pro Petra a neuvedl chlapcovo příjmení. Navíc malý Péťa Tomáše ještě neznal.

Horší situace ale nastala, když si pro svého syna přišla druhá maminka. Okamžitě se přišlo na to, že došlo k výměně dětí. Telefon u Lenky nikdo nebral a v práci, kde pracovala jako průvodčí, také nebyla k zastižení. Proto nešťastní rodiče čekali na svého pravého syna před Lenčiným bytem i s paní učitelkou.

Tomáš si už Petra určitě nikdy nepoplete. S Lenkou se oženil a Péťa, dnes už devítiletý Petr, už je „jeho“.

Čtenářka Pavla

Autor: připravila: mif, lena
Klíčová slova: bpž;skutečné příběhy;
Diskuse ke článku
.
Související články