Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Mého přítele rodina nepřijala, je to totiž Rom

Svého Milana potkala Dana právě v knihovně...
24. dubna 2009 | 07:08

Celé to začalo, když Dana neudělala státnice. To jí úplně vzalo chuť na nadcházející prázdniny. Na jejich konci ji totiž čekal poslední opravný termín.

Zrušila plány na celé léto, sebrala všechny síly a celé dny trávila nad knihami.

Ve chvílích volna se přes internet náhodou seznámila s jedním klukem ze střední školy, kterého nikdy předtím neoslovila. Známý-neznámý byl totiž Rom. Internet bourá veškeré zábrany, a proto Dana sebrala odvahu a napsala mu. Byl milý – a tak začalo jejich přátelství, i když jen „elektronické“. Celé léto si jen psali i přesto, že od sebe bydleli pouhých pár kilometrů.

Po úspěšném složení státnic Daně její kamarád zavolal a zval ji na rande. Strašně chtěla jít, ale rozum jí říkal něco jiného. Mladá žena z dobré rodiny a on z romské… To byla těžko stravitelná kombinace pro malou vesnici. Dana ale sebrala veškerou odvahu…

Lidé z okolí a dokonce i část její rodiny ji odsoudili. Mnozí ji od tohoto vztahu zrazovali: „Máš na víc než na obyčejného cikána!“ Nechápala to a bolela ji jejich reakce. Nečekala, že Milana hned přijmou, ale tohle nečekala... Přesto se rozhodla, že se s ním nepřestane stýkat. Jen tak mimochodem, ten cikán je velmi inteligentní student vysoké školy, který Danu opravdu miluje.

Už jsou spolu téměř dva roky. Možná, že veškerá nepřízeň okolí jejich vztah ještě upevnila. Dana se změnila k nepoznání. Z náročné, trochu rozmazlené slečny se stala daleko skromnější mladá žena. Díky Milanovi se naučila vážit si i mála. Možná si život představovala jinak, ale jedno je jisté. Jejím životem je Milan a ona je tím jeho.

Čtenářka Marie

Autor: připravily: jaš, mif, lena
Diskuse ke článku
.
Související články