Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dědeček šprýmař

Na koupališti  u Sletiště na Kladně se děti budou cítit jako v ráji.
27. října 2008 | 08:30

Nastaly opět prázdniny a s ním starost s hlídáním dětí. Povinnost padla na dědečka. Ale on si s tím dobře poradil. Vařil i nakupoval.

A hlavně při návštěvě obchodu s hračkami si děti přišly na své! Podnikal s dětmi výlety do okolí, především na projížďku s koňmi, to se jim moc líbilo.

Ale chybička se bohužel vloudí do všeho, a tak se jednoho dne stalo něco nepříjemného. Nějací pobertové ukradli dědovi auto. I když nebylo nejnovější, přesto ho to samozřejmě vytočilo. Navíc když jsou prázdniny a s dětmi se každou chvíli musí někam vyjet! No, stalo se, snad se podaří viníky najít! A opravdu! Za pár dní byli oba pachatelé vypátráni, a tím pádem se našlo i auto, byť poškozené.

V té době právě děti nejvíc zlobily a nudily se. Kde je nuda, bývá i špatnost, a tak začaly trhat kvítka na záhonech. Několikrát je dědeček upozorňoval, ať to nedělají, ale nedaly si říct. Tak dostal nápad!

Jelikož věděl, že k němu mají přijet policisté kvůli protokolu o již zmíněné krádeži auta, dal dědeček dětem ultimátum. Vzal si mobil a dělal, že volá na policii, co děti tropí. Děcka tomu samozřejmě nevěřila a smála se. Do půl hodiny se ale opravdu objevilo policejní auto a dětem zmrzl úsměv na rtech! A když jim navíc mladý poručík oznámil, ať si sbalí kartáčky na zuby a osobní věci (samozřejmě po dohodě s dědečkem), tak se rozprchly po celém okolí, ani prý nestačily počítat tyčky v plotě!

Opravdu originální "zásah", že? Samozřejmě že děda pak všechno vnoučatům vysvětlil, ale takový mírný výchovný šok jim určitě neuškodil!

Čtenářka Jitka

 

Autor: zpracovala: mif
Související články