Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pomohla jí chůze

14. října 2008 | 10:22

Alena Blašková o sobě tvrdí, že nikdy nepatřila k ženám, které to se svojí postavou měly jednoduché. Přesto se jí po porodu podařilo zhubnout o 21 kilogramů.

"Byla jsem tak akorát a kila jsem vůbec neřešila, ovšem jen do doby, než jsem se vdala," říká Alena. Zanedlouho po svatbě přišlo těhotenství a paní Alena porodila krásnou dceru. "Na začátku těhotenství mi bylo dost zle, takže jsem spíš hubla než tloustla. Postupně ovšem těžkosti ustupovaly a těhotenství začalo mít příjemnější průběh." Chuť k jídlu se vrátila a paní Alena začala zdravě přibírat.

Váha se sama do pořádku nedá

"Jasně, člověk si řekne, že po porodu se váha zase dá nějak do pořádku, ale není to tak. Když se narodila dcera, vážila jsem neuvěřitelných 84 kilogramů! Bylo to hrozné, necítila jsem se dobře, nikam jsem nechodila, byla jsem mrzutá," přibližuje Alena dny a týdny, kdy se raději na ulici neukazovala, a když už nebylo zbytí, tak jenom ve volném oblečení.

"Jednoho dne jsem si řekla – to už stačilo! Rozhodla jsem se zhubnout. Nikomu jsem nic neřekla, protože jsem nechtěla nic riskovat, kdyby se mi to nepodařilo. A nakonec, proč hned někomu věšet na nos, že budu shazovat? Mnoho žen to moc dobře zná z vlastní zkušenosti… Dny ubíhaly a z váhy se časem začala stávat moje kamarádka. Každé ráno jsem si na ni v očekávání stoupala, zda se zase něco příjemně změnilo."

Čím dál tím lépe

Alena si upravila svůj denní režim. Vypustila z něj aktivity, které ji nutily jen velmi málo se pohybovat.

"Místo vysedávání a šití, protože jsem vyučená krejčová, jsem zvolila dlouhé procházky s dcerou. Žádné zkratky, raději delší trasy." Alena se tak rozhodla pro ideální techniku hubnutí, která se osvědčuje všem matkám po porodu – není příliš namáhavá, ale přesto je účinná. Upravila i svůj jídelníček – sladké minerálky nehradila čistou vodou a hlavně mátovým neslazeným čajem.

"Vynechala jsem na jeden měsíc z jídelníčku sladkosti a jedla jsem méně masa."

První tři měsíce nic!

První tři měsíce se ručička na váze ani nepohnula. Jenom kalhoty byly Aleně volnější. Až po dalších třech týdnech se hubnutí jakoby zázrakem rozběhlo. "Kila se ztrácela a já jsem shodila neuvěřitelných 21 kilogramů! Všichni žasli. Možná se někomu může zdát, že 63 kilogramy jsou ještě dost, ale já jsem s touto váhou maximálně spokojená. Vejdu se do kalhot, které jsem nosila před těhotenstvím, a také jsem si nově vybavila šatník, protože na mě všechno viselo. Je skvělé zase si připadat přitažlivá a kupovat si bez problémů svoji někdejší velikost."

Ručička na váze teď ukazuje o 21 kilogramů méně.
Autor: Peter Brenkus

MOJE DIETA

Snídaně: nalačno sklenice čisté odstáté vody s několika kapkami citronu. Často ryby v oleji s rajčaty a kousek chleba.

Svačina: ovoce nebo jogurt

Oběd: základ – polévka, hlavní jídlo – těstoviny nebo kuřecí maso na různé způsoby, příloha: rýže, vařené brambory

Svačina: chléb s trochou másla, ovoce

Večeře: Většinou nemám hlad, ale pokud ano, dám si něco lehkého, například ryby.

MOJE FINTY

- Nejdůležitější je věřit v dobrý výsledek a nevzdávat to, i když to zpočátku nejde (záleží na vašem metabolismu).

- Váha je vaše kamarádka!

- Až zhubnete prvních 5 kilogramů a koupíte si o číslo menší kalhoty, budete se v nich cítit tak skvěle, že už nikdy nebudete chtít přibrat. Takže kalhoty jsou také pomůckou při hubnutí. Když se do takových "testovacích kalhot" oblečete a v pohodě je zapnete, víte, že je všechno v pořádku. A pokud ne, uvědomíte si, že si musíte dávat pozor.

- Nezapomeňte, že nemusíte vážit 55 kilogramů, abyste vypadala dobře. I pět kilo je úspěch, i když váha není ideální. Důležité je cítit se skvěle. Odměnou vám bude pochvala, že jste zhubla. Hodně štěstí!

VÝZVA

ZHUBLA JSTE? NAPIŠTE NÁM!

Milé čtenářky, pokud se vám podařilo zhubnout, a chcete inspirovat další ženy k podobnému úspěchu, napište nám svůj příběh! Do předmětu e-mailové zprávy nebo na dopis napište heslo: ZHUBLA ONLINE.

E-mail: lenka.chvostova@ringier.cz

Nezapomeňte! Přiložit dvě fotky: před zhubnutím a po něm.

Připište své telefonní číslo, ať vás můžeme kontaktovat!

Každý zveřejněný příběh odměníme částkou 500 Kč.

Autor: Jana Šimonová, oli
Související články