Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tohle je skutečný supermuž! Nosem nafoukne ohřívací láhev až k prasknutí

12. dubna 2015 | 19:00

Nadlidské výkony předvádí mladík z Gruzie. Zatémco někomu dělá problémy pusou nafouknout i obyčejný pouťový balónek, on během pár sekund dokáže „přefouknout“ termofor ze silné gumy. A to dokonce nosem. Podívejte se na video!

Čtyřiadvacetiletý Jemal Tkeshelashvili je dokonce už 5 let držitelem Guinessova rekordu v téhle disciplíně. V roce 2009 ve městě Tbilisi dokázal zahřívací gumové láhve nosem „přefouknout“ během 23, 16 a dokonce 13 sekund!

A to zdaleka není vše. To samé se mu podařilo i s termoforem, na kterém seděl sto dvacet kilogramů těžký muž. Tím ale jeho exhibice zdaleka nekončí. Teď se snaží o to samé, jenže místo tlouštíka na termoforu trůní malé auto.

Je zřejmé, že tenhle atlet má skutečně téměř nadlidské schopnosti. Jak ale prokázaly testy, jeho plíce nejsou o moc větší než ty, které najdete v těle jakéhokoliv průměrného zdravého člověka.

V čem tedy spočívá jeho neuvěřitelná síla? Ve vypracovaných mezižeberních a břišních svalech, díky kterým je schopný velmi rychle vytlačit všechen vzduch z plic a vytvořit tak obrovský tlak.

Autor: red