Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Odškodnění pro manžela

Manžel cestoval jako řidič kamionu do Španělska, ale do cíle nedojel.
26. srpna 2008 | 07:18

Obracím se na vás s následujícím problémem: Manželovi se při pracovní cestě stala nehoda ve Francii. Jako řidič kamionu cestoval do Španělska, ale do cíle nedojel.

Na dálnici zhruba ve 3 hodiny ráno někdo pravděpodobně shodil z mostu kámen, který vletěl manželovi do kabiny. Přerazil mu nadvakrát pravé předloktí. Kamení zasáhlo i další dva kamiony, které jely za ním. Manžel byl ve Francii operován, další operaci se podrobil v Čechách, doba léčení se protáhla na 10 měsíců. Poté mu vyjmuli kovy a na podzim se budou řešit trvalé následky této události. Pojišťovna vše odškodnila, bylo to posouzeno jako pracovní úraz. My jsme ale podali trestní oznámení jak ve Francii, tak v Čechách a žádali odškodné. V červnu to bude již dva roky a stále je to u francouzského soudu. Co máme dělat? Prosíme o radu.

čtenářka z Liberce

Manžel cestoval jako řidič kamionu do Španělska, ale do cíle nedojel.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Na vaše otázky odpovídá:

Mgr. Nora Vlášková, občanské a rodinné právo

Vážená paní,

nerozumím zcela jasně vašemu dotazu. Píšete,že jste podali v Čechách i ve Francii trestní oznámení a že věc vázne již dva roky u francouzského soudu, přitom jste byli plně odškodněni. Nevím tedy, jaká trestní oznámení a na koho jste podávala. Co se týče prodlevy u francouzského soudu, je třeba zeptat se toho, kdo vás ve věci zastupuje, na francouzský právní řád, protože český nám zde nepomůže. Vzhledem k tomu, jak složitá se jeví vaše situace, kterou rozhodně nelze vyřešit krátkou odpovědí v časopise, doporučuji vám vyhledat advokáta, který vám poradí další postup. Přeji mnoho štěstí!

Autor: zpracovala: duš