Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženy radí ženám

Nejen proti pocení nohou, ale i proti plísni prý pomáhá koupel nohou v octové vodě.
24. května 2007 | 11:03

Poradily jste čtenářce Janě, kterou trápí plíseň na nehtech

Čtenářka Jana si neumí poradit s plísní na nehtech. Radu jí poslala paní Marta. Nejen proti pocení nohou, ale i proti plísni prý pomáhá koupel nohou v octové vodě. Paní Jitka z Prahy radí používat česnekový olej ředěný 1:4 rostlinným olejem - vtírejte přímo do postižených míst. Česnek obsahuje přírodní protiplísňovou látku alicin. Můžete prý také zkusit zasypat místa mezi prsty česnekovým práškem. Výtažek z měsíčku zahradního je další možnost. Lze zakoupit v obchodech s biovýrobky. Noste suché čisté ponožky. Dlouhodobě užívejte vitamin C, nebo pijte šťávy s vitaminem C. Paní Alena z Prahy nám napsala, co jí před léty pomohlo vyřešit plíseň nehtů natrvalo: lék Lamisil v tabletách, který se užívá po dobu několika týdnů a který mohou předepisovat jen kožní lékaři.


Svědící pokožka hlavy Čtenářku Miroslavu trápí svědící pokožka na hlavě. Radu, jak se zbavit tohoto problému, jí poslala paní Jitka. Doporučuje vyzkoušet různé druhy olejů - ricínový, okurkový apod. Kúra s oleji je prý pro pokožku hlavy blahodárná. Rozmarýnový olej působí antisepticky, stimuluje vlasy i pokožku hlavy a podporuje její prokrvení. Citronový olej pokožku hlavy oživuje. Přeslička rolní je léčivka, která obsahuje křemičité kyseliny a má protizánětlivé a zpevňující účinky - proto se přidává do vlasových balzámů.


Tyto čtenářky hledají pomoc: * Čtenářce Veronice se lámou a štěpí nehty na rukou. Chtěla by znát přírodní recept, jak nehty posilnit.

Související články