Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Aby se máslo nepřipálilo

Olivový olej
27. března 2007 | 15:16

Častým problémem při smažení potravin na másle je, že tuk se rychle připálí a nepříjemně zapáchá

Častým problémem při smažení potravin na másle je, že tuk se rychle připálí a nepříjemně zapáchá. Předejdete tomu tak, že do másla přidáte stejné množství oleje, tedy v poměru 1:1. Domácí grilovaná směs Do oleje přidejte mletou červenou papriku, prolisovaný česnek a domácí Vegetu (skládá se ze sušené mrkve nastrouhané najemno, sušené petrželové a celerové natě a z máty peprné). Kuře nebo jiné maso natřete grilovací směsí krátce před dopečením, aby nezhořklo.

Související články