Díky receptům paní Kateřiny si na pravé krémové "česnečce" pochutná opravdu každý. Babiččina česnečka Potřebujete: 1 menší paličku česneku, asi 1 l vody, 1 zakysanou smetanu, sůl, petrželku nebo pažitku, špetku cukru, olej nebo máslo, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky Postup: Na rozehřátém oleji zpěňte mouku, zalijte studenou vodou, pořádně promíchejte, aby se netvořily hrudky, osolte a nechte na sporáku zahřívat. Mezitím rozmixujte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, špetkou cukru (díky němu je polévka lahodnější) a s pažitkou (aby se vám lépe mixovalo, přidejte trochu vody nebo mléka). Rozmixovanou hmotu vlijte do zahřívající se vody na sporáku a nechte vařit. Nakonec posypejte pažitkou nebo petrželkou. Podávejte s opečenými chlebovými kostkami a s nastrouhaným sýrem. Česnečka po probdělé noci Potřebujete: 2 paličky česneku, 2 velké brambory, 1 cibuli, čtvrtku celeru, 1 mrkev, vývar, 100 g sýru Niva, 100 g klobásy, sůl, majoránku, černý mletý pepř, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 kysanou smetanu. Postup: Nastrouhanou mrkev, celer a klobásu nakrájenou na kolečka osmažte na oleji.
Díky receptům paní Kateřiny si na pravé krémové "česnečce" pochutná opravdu každý
Související články
Články odjinud