Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nadměrné pocení

Pomůže čaj.
22. ledna 2007 | 10:00

Paní Milena zjistila, jak se zbavit nadměrného pocení. Doporučuje pravidelně pít třezalkový čaj.

Paní Milena zjistila, jak se zbavit nadměrného pocení. Doporučuje pravidelně pít třezalkový čaj. Hodinu po každém jídle je třeba vypít šálek tohoto čaje. Nápoj pomáhá stabilizovat vnitřní "rozladěnost" organismu. Musíme však dodat, že se neobejdete bez velké trpělivosti, výsledky se totiž dostaví až po dlouhodobém užívání.


Čištění linolea Paní Lída má doma linoleum, a tak se s námi podělila o to, jak ho udržuje stále čisté a upravené. Pokud jsou šmouhy na podlaze výrazné, vyčistí je benzínovým roztokem. Na běžné denní čištění stačí ekologičtější metoda, a to umýt podlahu vývarem z kopřivy, do kterého přilijete svůj oblíbený saponát. Vyzkoušet můžete i čpavkovou vodu, 100 ml čpavku na 5 litrů vlažné vody. Paní Ludmila, ale upozorňuje, že při mytí tímto roztokem je nutné řádně větrat, protože vdechovat čpavek je zdraví nebezpečné.
Kabát z vepřové kůže jako nový Manžel paní Eleny vlastní kabát z "vepřovice". A paní Elena ví, jak o něj pečovat a udržet ho jako nový. Do lavoru si připraví teplou mýdlovou vodu, do které pak namáčí kartáček, kterým kabát čistí. Postupně prokartáčuje celý kabát a hned potom udělá to samé, ale čistou vodou bez mýdla. Kabát pak nechá proschnout a vyvětrat venku. Je to jednoduchý a účinný postup.

Související články