Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Málo železa v krvi

22. ledna 2007 | 10:00

Naší pravidelné čtenářce paní Magdaléně zjistili lékaři nedostatek železa v krvi.

Naší pravidelné čtenářce paní Magdaléně zjistili lékaři nedostatek železa v krvi. Vyzkoušet může hned několik přírodních prostředků. Například paní Gabriele už několik let pomáhá "železné jablko". Vyvařte ve vodě 6-7 delších hřebíků a poté je napíchejte do jablka a nechte přes noc stát. Pak hřebíky vyndejte a jablíčko snězte. Postup opakujte několik dní za sebou, dokud se váš stav nezlepší. Hřebíky prý stačí vyvařit pouze jednou. Paní Diana doporučuje tento problém řešit jinak. Navrhuje zařadit si do jídelníčku větší množství kyseliny listové, která se nachází především v zelenině. Vhodné prý jsou různé natě jako například petrželová nať, špenát, řeřicha apod. Kromě přidávání této zeleniny do vařených jídel ji doporučuje konzumovat především čerstvou, třeba ji nasekat na chléb s máslem. A paní Julie naopak tvrdí, že nejlepším zdrojem železa jsou vnitřnosti. Pozor by si však měly dávat těhotné ženy, a to především při pečení. Mnoho železa obsahují například i sardinky, vaječné žloutky, listová zelenina, ale i slívy.

Související články