Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Odbornice na výživu

Snídaně
2. ledna 2007 | 10:00

Nesnídám a vím, že nedělám dobře, ale už to tak praktikuji několik let a nedokážu se to odnaučit

Nesnídám a vím, že nedělám dobře, ale už to tak praktikuji několik let a nedokážu se to odnaučit. Neznáte nějaký fígl na to, aby si tělo pomalu na snídaně zvyklo? Po ránu totiž vůbec nemám hlad. NIKOLA Dobrý den, Nikolo, "snídat či nesnídat", toť otázka, o kterou se neustále vedou diskuse. Je mnoho lidí, kteří nejsou schopni ráno nic do svého těla přijmout, a to ať už kvůli příliš časnému vstávání nebo z jiných důvodů. Takovou alternativu však považuji za zcela nevhodnou. Není nutné, abychom si k snídani dopřáli krajíc chleba s rostlinným tukem a sýrem nebo misku müsli s jogurtem a ovocem, necítíme-li se poté celé dopoledne dobře. Na paměti bychom však měli mít, že bychom v žádném případě neměli opouštět domov bez požití aspoň šálku teplé tekutiny a malé sklenice 100% ovocné či zeleninové šťávy. Pokud se tedy cítíte dobře i bez snídaně, klidně ve svém "zlozvyku" pokračujte, ale nezapomínejte na radu týkající se tekutin. Mgr. Dagmar Bobková Nutriční poradkyně

Související články