NEPLAKEJTE S KŘENEM Pokud nechcete, aby vám tekly slzy při strouhání křenu, dejte ho očištěný nejprve do vyhřáté trouby. NAHÁ RYBA Kůži z ryby rychle oloupete, když rybu spaříte vroucí vodou. PEČENÉ MASO Na připravené okořeněné maso před pečením nasypejte tenkou vrstvu cukr moučky. Pečené maso bude mít pěknou barvu a dobrou šťáva. Jestliže pečete maso a stále vám nechce změknout, je třeba jemně ho postříkat octem. KRÁSNĚ BÍLÉ Květák a brambory zůstanou bílé, když do vroucí vody přidáte trochu citronové šťávy. NAČATÁ CIBULE Jistě to znáte. Potřebujete cibuli, rozkrojíte ji a začnete krájet. Ale pak zjistíte, že vám stačí jen půlka. Aby vám druhá půlka nevyschla, potřete ji sádlem.
Tečou vám slzy při strouhání křenu? Nevíte jak oloupat kůži z ryby? Co s načatou cibulí? Přečtěte si rady paní Kateřiny
Související články
Články odjinud