Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší čisticí prostředky

Nejlepší čisticí prostředky
20. listopadu 2006 | 10:00

Potřebujete uklidit celý byt? Poradíme vám, jak neutratit za čisticí prostředky "majlant"

Použijte pouze 3 čisticí prostředky a přitom neutraťte mnoho. Vaše domácnost se bude přesto lesknout Univerzální čisticí prostředek: VHODNÝ NA VŠECHNO. Vyčistí všechny podlahy - a je úplně lhostejné, jestli máto doma linoleum, dlaždice, parkety nebo mramor. Stačí přidat do vody plné víčko univerzálního čisticího prostředku a všechno bude krásně čisté. To samé platí i pro stoly, židle, parapety a vlastně pro všechno - je to přece univerzál.


Tekutý abrazivní prostředek: KOUPELNA A WC BUDOU TIP-ŤOP. Kachličky, umyvadlo, vana, sprcha - všechno se bude s použitím ,,tekutého" prášku vzorově lesknout. Je také osvědčeným pomocníkem při odstraňování zažrané špíny z umělé hmoty.
Octový čisticí prostředek: DEJTE SBOHEM VODNÍMU KAMENI. Ocet je zázrak v boji proti vodnímu kameni. Velmi rychle zmizí vodní kámen v kuchyni, koupelně i na toaletě. U jemné vrstvy usazeniny stačí nakapat do teplé vody jen pár kapek kuchyňského octa. Pomoc vám poskytne také u horších případů: nechte nasát utěrku koncentrovaným octovým čisticím prostředkem, přiložte ji na postižené místo a nechte působit po celou noc. Druhý den zbytky vodního kamene seškrábejte a místo důkladně očistěte studenou vodou.
EXTRA RADA: Nejlepší je mokrá místa ihned utřít dosucha, pak nebude mít vodní kámen v domácnosti šanci! EXTRA RADA: Běžný prášek v podstatě splní ten samý úkol jako tekutý a je dokonce o něco lacinější. Ale můžete ho používat jen u tvrdých a drsných materiálů. Jinak se může stát, že vám prášek poškodí povrch. Špína se pak na povrchu pevněji usadí a její odstraňování vám dá pořádně zabrat.

Související články