Dochucovadlo do polévek znaly sice už naše babičky, ale jako ke všem vymoženostem moderního vaření 20. století k němu přistupovaly opatrně a s nadhledem. Uměly si poradit i bez něj. Základem typického aroma amggy je totiž libeček; snadno se pěstuje i připravuje. Nať a listí posekejte najemno, na dloulitrovou misku přidejte plnou hrst mladých lístků kopřivy (aby to mělo říz) a 2 hrsti celerové nati a listů (pak se k silné vůni libečku připojí trochu pikantně nahořklého doprovodu). Promíchejte se 3 - 5 lžícemi soli a napěchujte do skleniček. Když směs navrchu zakápnete dobrým jedlým olejem, vydrží vám v chladu dlouhé měsíce.
Dochucovadlo do polévek znaly sice už naše babičky, ale uměly si poradit i bez něj
Související články
Články odjinud