Pátek 22. listopadu 2024
Svátek slaví Cecílie, zítra Klement
Oblačno, sněžení 1°C

Dobré rady pro hospodyňky

Ilustrační foto - paprika
22. května 2006 | 10:00

Milé hospodyňky, kterak vařit zdravěji a stravitelněji? Co je třeba udělat s paprikou?

Houby nemyjte! Jak lépe stravit papriku? Při přípravě hub je nemusíte mýt ve vodě. Vhodnější je, když je zbavíte nečistot s pomocí ubrousku nebo malého nože. Lépe stravitelná paprika Paprika je pro lidský organismus mnohem lépe stravitelná, když ji zbavíte slupky. Papriky můžete péct v troubě, dokud slupka nezhnědne. Upečené papriky vyjměte z trouby, překryjte je vlhkou utěrkou a nechte vychladnout. Potom slupku snadno stáhnete. Příliš mastná polévka nebo omáčka Když na polévku opatrně položíte papírový ubrousek nebo utěrku, tuk se vsákne do papíru nebo do látky a polévku tak zbavíte velkých mastných ok. Pokud jde o omáčky, je lepší nechat je vychladnout a pak přebytečný tuk jednoduše posbírat lžící. Pudink bez škraloupu Aby se na pudinku nevytvořil škraloup, posypejte ho lžičkou krystalového cukru, nechte vystydnout a pak cukr opatrně odstraňte. Sněhobílá rýže K tomu, aby rýže byla po uvaření čistě bílá, postačí jednoduchý trik. Do vody přidejte pár kapek citronové šťávy.

Související články