Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Váčky pod očima

Ilustrační foto
24. října 2005 | 17:00

Trápí vás váčky pod očima nebo vrásky na krku. Nejste v tom samy! Odborníci vám poradí, jak na to!

* Prosím o radu. Mám stále váčky pod očima. Ať spím 4 hodiny nebo 10, pořád působím staře a unaveně. Co mám dělat? Věra, 42 Protože ve vašem případě jde o dlouhodobější záležitost, nebude zřejmě na vině infekční onemocnění. Doporučujeme vám obklady z černého čaje. Vylouhované a už vlažné pytlíčky černého čaje si přikládejte na oči, váčky by se měly postupně ztrácet. Existuje však i léková forma, na potřebná léčiva se však zeptejte v lékárně nebo se poraďte se svým lékařem.


Jak skrýt vrásky na krku? * Mým problémem jsou výrazné vrásky na krku. Jinak mám stále ještě celkem hladkou pleť. Jak bych mohla vrásky skrýt? Hana (51) Topy a pulovery s malým stojáčkem váš problém skryjí. Stejně tak vám pomohou košilové haleny s vyhrnutým límečkem. Šátky a lehké dlouhé šály si můžete lehce omotat okolo krku a budete vypadat "šik". Ale i perlové řetízky omotané několikrát kolem krku dokáží ukrýt to, co potřebujete. Krom toho je dobré, když jemnou pleť na krku budete dobře hydratovat mastnými krémy.
Pracovní rukavice * Opravdu bych měla nosit při domácích pracích ochranné rukavice? Není to zbytečné? Broňa (22) Není. Ochranné rukavice mají smysl, jestliže používáte agresivní čisticí prostředky. Ty totiž vysušují pleť, poškozují ochranný plášť pokožky a vyvolávají různá podráždění a ekzémy. Pleť na rukách je obzvlášť tenká a nemá podkožní tuk, proto potřebuje i dostatečnou výživu. Krémy na ruce ji mastí a vytvářejí na pokožce lehký ochranný film.
Obilná výživa pro pleť * Mohli byste mi poradit, jaký význam mají obilniny v krémech? Dají se použít i jako maska? Marta (46) Používají se nejen v různých krémech, ale také jako přísady do přípravků na vlasy. Například ječmen obsahuje hořčík, důležité vitaminy a další látky, které pomáhají v boji s vráskami. Vyzkoušejte sama: rozvařte 200 g ječmene v 1 l vody, přeceďte a směs rozetřete na odlíčenou tvář a dekolt. Nechte působit 20 minut a poté opláchněte. Proceduru můžete opakovat i několikrát týdně.

Související články