Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 míst, na která muži hledí nejvíc

Důležitým základem sex-appealu je zdravé sebevědomí.
26. srpna 2008 | 13:45

Letní oblečení dává vyniknout nejen svůdným křivkám, ale odhaluje i spoustu slabších stránek. Nepropadejte panice, máme pro vás několik rad, jak být prostě sexy!

Muži se v létě za ženami otáčejí až třikrát častěji. Vyplývá to ze studie britských vědců z univerzity v Cambridgi. Každý muž, který se na ženu podívá, vnímá v prvních vteřinách něco jiného – podle své výchovy, životního stylu a osobního vkusu. Co ovšem zabírá vždy, je kouzlo osobnosti, přirozenost a ženskost. Vyplatí se důvěřovat lidové moudrosti – na pudy útočte tělem, na mozek chováním.

Co hodnotí instinkt
Podle sexuologů muži instinktivně hodnotí plodnost ženy. Proto je pudově tak často zaujme kypré poprsí, štíhlý pas a širší boky. Svou roli hrají také jemné rysy v obličeji. Pěkné zuby, pleť a vlasy, které prozrazují dobré zdraví.
Vše ostatní je opravdu záležitostí osobního vkusu muže a jeho osobnosti. Musíte prostě potkat toho pravého, který docení právě vaše přednosti. Někoho totiž může třeba bujné pozadí doslova fascinovat, zatímco jiný dává přednost ženám sportovní postavy. Některé muže uchvátí dominantí projevy sebevědomé ženy, jiní si libují v roli ochranitele křehké a něžné bytůstky. Je zbytečné hrát si na někoho, kým vlastně nejste.

Muži se v létě za ženami otáčejí až třikrát častěji.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Každá žena má svou zbraň
Důležitým základem sex-appealu je zdravé sebevědomí. To znamená být si vědoma svých předností i nedostatků. Naučte se vážit si sebe sama! Komplexy a chatrnou sebedůvěru nezakryje ani sebelepší make-up nebo drahé šaty. Ano, vybírejte si líčení a oblečení, tak aby vyzdvihovalo vaši přirozenou krásu a korigovalo vaše problematické partie. Ale stejně jako o svůj zevnějšek dbejte také o svou duši. Po návštěvě kadeřnice nebo kosmetického salonu udělejte něco jenom sama pro sebe. Dopřejte si nějakou drobnou radost, kterou si "dobijete baterky", relaxujte. Když budete psychicky v pohodě, zapůsobíte jako sexy žena třeba v teplákách. Nejde o to vypadat jako topmodelka, ale být sama sebou, spokojená se svým životem. Začnete vyzařovat pozitivní energii a s ní i sex-appeal. Koneckonců nemusíte přeci uhranout všechny muže ve své blízkosti. Bohatě stačí, když budete připadat sexy tomu jedinému pravému.

Co muže zaujme na první pohled:

* Oči
* Vlasy
* Prsa
* Boky a pas
* Nohy

Nezanedbatelnou roli hraje také úsměv, barva a intonace hlasu a samozřejmě celkový vzhled.

NÁZOR ODBORNÍKA

PhDr. Petr ŠMOLKA

Manželský a rodinný poradce, psmolka@volny.cz

O mužích se říká, že myslí pouze na "to jedno", a dělí se na "dolňáky" a "horňáky". Běžný muž si povšimne nejprve toho, co považuje za projev erotické signalizace. Ty tam jsou však doby, kdy se mu odkrvoval mozek již při pohledu na odhalený kotník. Abychom se však mužů trochu zastali – okukování potenciálních partnerek lze vnímat i jako produkt vývoje živočišných druhů. S trochou nadsázky lze říci, že stejně hodnotí své "partnerky" např. i gorilák. Je však hloupé, když se muž podobá svým opičím předkům až příliš.

ŇADRA – většina mužů je vnímá jako milou hračku, ale nelze popřít, že u živorodých savců mají i jinou, biologicky významnější roli.

BOKY, HÝŽDĚ – navzdory "chlapským" řečem jde především o symboly plodnosti.

OČI, ÚSTA, RYSY OBLIČEJE – hrají roli při vyvolávání sympatií; zároveň z nich lze celkem spolehlivě určit věk, rasu a především pohlaví – pro partnerský výběr dost užitečná informace!

TĚLESNÁ STAVBA - napoví hodně o zdravotním stavu. Pro reprodukci zase významná informace.

NOHY – okukovány jsou možná pro to, jak dlouho bývaly našim pohledům skryty. Tušíme, že i ty nejdelší někde končí… Některé muže bych podezíral, že v okukování nohou je i úvaha, jak dlouho a jak zdatně je bude jejich vyvolená okolo nich s to běhat.

ANKETA

Co vás na ženě zaujme na první pohled?

František (29), počítačový specialista
Tak různě, každá žena je něčím zvláštní. První se asi dívám na obličej. Jak vypadá výraz tváře, pohled očí. Potom mě zajímá celá postava a nohy.

Aleš (35), profesionální hasič
Záleží na tom, odkud ji vidím, jestli zepředu nebo zezadu. Nejdřív si asi uvědomím, jestli se mi ta žena zdá hezká, jestli se mi líbí. Když ano, tak se zaměřím na detaily...oči, prsa, zadek, nohy.

Autor: len
Klíčová slova: bpž;bpz;vztahy;vzhled;
Související články