Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čtenáři Blesk.cz: Promiskuitní žena nemá orgasmus!

Žena, která měla sex s mnoha muži, nedokáže dosáhnout vyvrcholení, tvrdí čtenář.
3. srpna 2010 | 17:45

Pod článkem 'Kolik milenců je příliš mnoho?' se rozpoutala divoká diskuze. Zatímco přispěvatelky něžného pohlaví se přikláněly k tomu, aby dáma sbírala zkušenosti, mužští zástupci v diskuzi trvali na tom, že žena by měla být téměř světice. Mnoho partnerů ženě prý kazí reputaci! Je tomu opravdu tak? Co čtenáři dále tvrdí?

Tolerance a zkušenost

„Žena by se rozhodně neměla spokojit s málem,“ tvrdí diskutující s přezdívkou Hitovka. „Když dva dělají totéž, není to totéž. Takže rozhodně vyzkoušet více sexuálních partnerů. V sexu to musí fungovat. Když totiž nefunguje vzájemná přitažlivost a sex, za chvíli nefunguje nic.“

Přispěvatelka se tak přiklonila k názoru, který má i spisovatelka Lynn Barber. Ta během krátké doby v posteli vystřídala na padesát partnerů, jen aby prozkoumala, který ji nejlépe uspokojí. Nechtěla marnit čas randěním. Šla rovnou na věc. Pak ale také našla toho pravého a po zbytek života mu byla věrná. Neměla potřebu dalších sexuálních objektů. Vyzkoušela vše, co se dalo.

Žena na více milenců nemá nárok

„Kolik milenců je málo a kolik je moc?“ Ptá se čtenář Evolucius. „Současnost je nastavena tak, že žena neskrývající velký počet partnerů, je stále považována za děvku a muž za úspěšného samce, protože ještě odeznívá patriarchát...,“ pokračuje dál.

„Já se řídím u žen pravidlem 'Do které může každý, nemusím už já'. Taková žena by mohla být plná nemocí, a špatných zkušeností s muži... Což s sebou přináší často nechuť k sexu, rutinu, a hraní něčeho, co nikdy nebylo, tedy orgasmů... Ženy střídající muže jak na běžícím pásu, často nejsou schopny vyvrcholení dosáhnout, neboť nemají čas vypustit své pravé já a sehrát se s mužem... A sex nemá valnou hodnotu, pokud jeden jen čeká až mu druhý vyhoví...,“ dodává diskutující.

Bitva pohlaví

V diskusi se tedy rozhořela válka dvou názorů. Muži by ženu chtěli téměř neposkvrněnou. Emancipované dámy mají pocit, že si zaslouží to, co protějšky – užívat si bez špatné pověsti. A tak puritánsky smýšlející pány hodně nadzvihly.

Podle čtenářek se muži žen s velkými sexuálními zkušenostmi bojí. Schválně je odsuzují, ve společnosti jim vytvářejí špatnou pověst. Pro všechny se taková žena stane lehkou holkou. Proč? Zkušená dáma totiž velmi lehce pozná, kdo v posteli za něco stojí a kdo ne.

Názor odborníka: sexuolog Zlatko Pastor

Co vede společnost k tomu, že muž s více partnerkami je chápán pozitivně a žena s mnoha milenci negativně?

Těžko říct. Pokud to vezmeme z pohledu přírody, pak muže vede k střídání partnerek biologická potřeba. Jsou polygamní. Zatímco ženy od pradávna vyhledávají jistotu, monogamitu. Společnost tedy o mužích v tomto směru smýšlí liberálněji a tolerantněji.

Může být teorie Lynn Barber – vystřídat mnoho mužů a pak být věrná jednomu – v praxi dobrá pro více žen?

Myslím, že tato teorie je absolutní nesmysl.

Proč?


Po určité době se z každého vztahu vytratí jiskra. Sex zevšední. A sexualita je pro obě pohlaví velmi důležitá. Pak je jedno, kolik mužů měla dáma předtím. Ten, kterého má doma ji už přestane zajímat a stejně tak naopak.

A co druhá část teorie -  hledat toho nejlepšího sexuálního partnera a až pak se za něj provdat?

Takto bych to neviděl. Nemusí se to povést. Samozřejmě to dámy mohou zkusit. Třeba ho po deseti milencích potkají, ale také se jim to nemusí povést ani po stu.

 


 

Co myslíte vy? Kdo má pravdu? Diskutujte dá!

Autor: amp