Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Co prozradí erotické sny

Během spánku často zažíváme věci, za které by se mnozí lidé v reálném životě styděli.
14. ledna 2008 | 10:00

Během spánku často zažíváme věci, za které by se mnozí lidé v reálném životě styděli. Míváte i vy erotické sny? Když máme problém a neumíme si s ním poradit, říká se: Vyspi se, ráno je moudřejší večera. Sny nám pomáhají rozpoznat, co nás trápí. Ve snech můžeme najít klíč k problémům, možnost vyrovnat se s nimi.

O čem se nám obvykle zdá?

* Erotické sny mohou vyjadřovat tajné touhy, odrážet náš každodenní život, ale také osobní potřeby.

* Můžeme prožívat erotické fantazie s lidmi, které považujeme za atraktivní nebo které milujeme.

* Ve snech zažíváme sexuální pocity i vůči lidem, kteří nás ve skutečnosti nepřitahují.

*Ve snu můžeme opakovaně mít sexuální zážitky (i nepříjemné), které prožíváme i ve skutečnosti.

Co s nimi?

Seberte odvahu a začnete se svými erotickými sny zaobírat. Pokuste se odpovědět na tyto otázky:

* Jakou asociaci ve vás tento sen vyvolává?

* Jak se cítíte během snu, jste aktivní nebo pasivní?

* Vychutnáváte si ve snu něžnosti, nebo v něm jsou i momenty, kdy se cítíte nepříjemně nebo dokonce ohrožená?

* Co ze snu vlastně odpovídá skutečnosti?

* Je váš sexuální partner ve snu totožný s vaším partnerem ve skutečnosti?

* Je to jen známý člověk nebo úplně neznámý? Zamyšlení nad erotickým snem vám může dát odpověď na důležitou otázku, jak se vyvíjí váš vztah s partnerem a zda naplňuje vaše očekávání.

Mám mu to říct?

Nemusíte se manželovi svěřovat se svým erotickým snem při řízení auta v ranní špičce. Když budete mít oba chvilku jen pro sebe, opatrně mu řekněte, co jste v noci prožila nebo co prožíváte. Rozdělit se s ním o tyto zážitky může být velmi příjemné. Takto se u vás doma dostanou na přetřes vaše i jeho sexuální touhy, proberete společný sexuální život, případně na něm něco změníte k lepšímu.

Erotické sny s idoly

Sváděl vás ve vašich snech David Beckham, Georgie Clooney nebo Brad Pitt? Nemusíte se za to stydět! Až čtvrtina žen i mužů prožila ve svých snech sex s nějakým prominentem. Mimochodem to bylo v osvědčené misionářské poloze. Jen pro zajímavost - až třetina mužů sní o sexu s Kylie Minogue a polovina žen spí vedle partnera, ale zdá se jí o Davidu Beckhamovi.

Erotické fantazie v číslech

Na co muži a ženy při sexu myslí, zůstane většinou jejich tajemstvím. Co však prožívají ve snech, poodhalil britský psycholog Brett Kahr, který vyzpovídal několik stovek žen a mužů ve věku 18-90 let. A toto jsou výsledky jeho studie: 28 % žen sní o sexu se dvěma a více partnery. Při sexu s cizincem se vzrušuje, tedy přinejmenším ve snu, pouze 15 % žen. Jen 30 % žen a 52 % mužů si to ve snech užívá s vlastním partnerem/partnerkou.


Malý snář pro vás!

Svázaná neznámým
Jste ve snu svázaná a nemůžete se ubránit neznámému muži, který si s vámi může dělat, co chce? Pokud je vám tento sen povědomý, jste žena, která má svůj život pevně v rukou. Ale občas si přejete všechnu odpovědnost odložit, abyste mohla prožívat dny spontánněji a uvolněněji.

Radovánky na veřejnosti

Milování v kině nebo v kabince obchodu. Představa, která vám přes den vžene ruměnec do tváří. Zároveň je však tato představa velmi vzrušující. Ve snu prožíváte své fantazie a dobré způsoby jdou přitom stranou. Za tímto snem se skrývá touha vzít si bez zábran to, co se vám líbí.

Sex s neznámým
O vzrušujícím sexu s neznámým mužem často sní ženy, které žijí poklidným životem. Mají dobré zaměstnání, pevný vztah a rodinu. Navzdory tomu si přejí trochu vybočit z této pravidelnosti, chtějí prožít dobrodružství.

V náručí ženy
Už jste se překvapená vytrhla ze spánku, protože se vám zdálo, že se milujete se ženou? Žádné strachy! Nic se neděje. To vám jen vaše podvědomí hlásí, že se příliš intenzivně zaobíráte svou ženskostí. Případně se cítíte nepochopená svým partnerem a toužíte po protějšku, který by vás miloval z celého srdce a dokonale vám rozuměl.

Jen se díváte
Stojíte za závěsem nebo se díváte klíčovou dírkou na milostný akt. Tento sen signalizuje, že se cítíte přetažená, potřebujete si odpočinout. Ženy, které mají takové sny, jsou perfektní organizátorky, nic neponechávají náhodě. Mají na sebe vysoké nároky, i při milování bývají zaměřené na výkon.

Dvojnásobné něžnosti
Jste jejich královna, oba vás rozmazlují celou noc svými něžnostmi. Každé vaše přání vám čtou z očí. Škoda, že se vám to jen zdá. Pokud se vám zdává o milování se dvěma muži najednou, potřebujete v reálném životě víc uznání, protože zejména ženy s nízkým sebevědomím touží po tom, aby je někdo uctíval a rozmazloval.


Co radí odborník MUDr. Martin Hollý, sexuolog, www.sexualne.cz

Mám se svěřit se svými erotickými sny partnerovi? Neutrpí tím náš vztah? Lenka, Broumov

Je obtížné dát jednoduchý návod na to, zda se se svými sexuálními sny a fantaziemi svěřovat partnerovi nebo ne. Rozhodovat bychom se měli podle obsahu takových snů. Existují totiž i fantazie, které partnerství vůbec nemusí unést. Některé mohou partnerovi dokonce ublížit. Jiné naopak mohou přinést do sexuálního života daného páru prvky obohacení a větší vášeň.

 

Související články