Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Toužím po objetí

Občas se potřebujeme přitulit.
2. června 2008 | 10:04

Kateřina (33) je už šest let vdaná. Vpodstatě by bylo všechno v pořádku, kdyby jí její manžel projevoval víc něžností.

Někdy toužím jen po tom, aby mě vzal něžně do náručí. Když prožívám v práci stres nebo řeším nepříjemnosti s dětmi, neexistuje pro mě nic lepšího než pevné objetí. Ale s mým manželem je to prakticky nemožné. Jakmile ho obejmu, vnímá to automaticky jako výzvu k sexu.

Falešné obvinění

Přesně to se stalo nedávno. Měla jsem nepříjemnou výměnu názorů s mým nadřízeným – kvůli jednomu faxu, který jsem údajně zapomněla poslat. Firma kvůli tomu přišla o důležitou zakázku a mně to vytkli přede všemi kolegy v práci. Nakonec se naštěstí celá záležitost vyřešila, ale i tak to byl příšerný zážitek. Když jsem přišla domů, chtěla jsem, aby mě manžel vyslechl a utěšil. Chvíli jsme se jen objímali, ale on se hned začal chystat do postele.

Partnerova necitlivost

Pořádně mě to naštvalo a následovala hádka. Proč musí být tak hrozně necitlivý? Pro něj prostě neexistují něžnosti bez sexu! Stejné je to i ráno, když se k němu přitulím. Jeho reakce mluví za vše: "Miláčku, teď na to nemám čas, musím jít do práce." A já ho chci přitom jen obejmout nebo políbit, což on zjevně nedovede pochopit!

Už nám není 17!

Ale nebylo to tak vždycky. Když jsme se poznali, neměl s něžnostmi žádný problém. Dokonce jsem mu říkala "můj medvídku". Tehdy mě chtěl stále objímat, hladit a líbat. Dnes od něj dostávám maximálně polibek na tvář nebo mě poplácá po zadku. Když si na to stěžuji, omlouvá to tím, že už nám není sedmnáct a proto je prý normální, že už nevěnujeme tolik času něžnostem jako kdysi. Ale já si myslím, že to jen zlehčuje a vymlouvá se. Když se mají dva lidé rádi, tak si přece svou náklonnost projevují, nebo ne?

Občas se potřebujeme přitulit.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Ukažte mu, jak to může být příjemné

Jak z toho ven? Partner paní Kateřiny možná už zapomněl, jak mohou být něžnosti příjemné. Mělo by pomoci, když se ho pokusí nejprve správně naladit. Zkrátka když si udělají večer, kdy bude všechno dovoleno – tedy kromě sexu. Háček bude v tom, že partner bude pasivní a Kateřina mu bude prokazovat něžnosti, polibky a dotyky. Romantická hudba určitě dodá celkové atmosféře své kouzlo. Stejně jako krásné šaty nebo příjemný parfém. To vyprovokuje všechny smysly partnera. Jeho myšlenky se určitě budou točit kolem sexu, ale pro tento večer bude vědět, že to je tabu. Tak ho naučíte, aby na chvíli dokázal ovládnout své pudy. Díky tomu bude mít možnost zjistit, že i pouhé něžnosti mohou být krásné a příjemné.

POHLED ŽENY

Hana Koppová (55)

Cítím se mezi svými známými jako výjimka, protože mám velmi chápavého partnera. Něžnosti jsou pro mě důležitým projevem opory a vzájemné důvěry. Když mám problém, přitulím se k partnerovi a všechno spolu vyřešíme. Přece jen jsme na problémy jen my dva. Zvládli jsme překonat i smrt syna. Bez něžností v každodenních situacích bych si vztah nedovedla představit.

 

POHLED MUŽE

Jan Vokurka (32)

Něžnosti jsou pro mě takovým oboustranným projevem důvěry. Když se ke mně moje žena během dne přitulí, je to pro mě důkaz, že mě má ráda. Je to ujištění, že je všechno v pořádku. Máme krásného malého syna. Před porodem a těsně po něm nebylo na něžnosti mnoho času, ale teď už je to zase lepší. A když se obejmeme, vím, že náš vlak života jede tím správným směrem.

Autor: dami, len
Klíčová slova: bpž;bpz;vztahy;objetí
Související články