Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 nejkrásnějších citátů o lásce: Inspirujte se!

  • Láska je námětem mnoha citátů. Přinášíme ty nejlepší.
    8. listopadu 2015 | 06:00

    Láska je jako večernice, láska je tématem mnoha básní a písní, o lásce řeklo mnoho lidí spoustu slov a mouder. Některá jsou banální, některá jsou romantická a některá vás dojmou svou prostotou a opravdovostí. Přinášíme pár hezkých citátů o lásce, které vám mohou zvednout náladu nebo vás mohou inspirovat.

  • Láska neznamená milovat někoho, protože je perfektní, ale protože perfektní není

    milenci
    Autor: Shutterstock.com
    Jodi Picoultová
    , známá americká spisovatelka, pojmenovala bolest současných vztahů: "Možná až příliš často hledáme někoho dokonalého a při prvním zklamání ho opouštíme. Ale k lásce patří především tolerovat to, že dokonalý není prostě nikdo."
  • Být někým hluboce milován dává člověku sílu. Někoho hluboce milovat vám dává odvahu

    Pomáhejte ostatním a vrátí se vám to!
    Autor: Shutterstock.com
    Jeden z nejvýznamnějších čínských filozofů Lao-c´ připomíná, že láska dává člověku v životě sílu a pocit, že zvládne vše. A nejde jen o lásku mezi partnery, ale i mezi rodiči a dětmi.
  • Láska je divoká síla. Když se ji snažíte ovládnout, tak vás to zničí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Citát pokračuje dále: "Když se ji snažíme uvěznit, tak nás zotročí. Když se ji snažíme pochopit, ponechá nás ztracené a zmatené." Tolik jeden z nejprodávanějších světových spisovatelů současnosti Paulo Coelho.
  • Láska je jako válka. Je jednoduché ji začít, ale velice těžké ukončit

    Milenci na večeři.
    Autor: Shutterstock.com
    Ano, trvá to někdy nekonečně dlouho, než se konečně milovaný vyjádří a my můžeme vztah považovat za oficiálně zahájený. Ale ve většině případů je daleko těžší rozchod. Ať jsme již iniciátory my nebo ten druhý. Velice často setrváváme ve vztazích jen z obavy ze samoty nebo kvůli tomu, že nemáme energii na změnu. Americký novinář Henry Louis Mencken to popsal velice trefně.
  • Láska je, když vše, co druhému přejete, je štěstí, i když vy sám nejste jeho součástí

    Láska romantika kytara
    Autor: Shuttestock.com
    Americká herečka Julia Roberts pojmenovala to, co všichni víme, ale málokdy se podle toho dokážeme chovat: "Pokud někoho milujeme, musíme ho nechat žít jeho vlastní život. I když do něj my už nepatříme."
  • Nešťastná láska není to nejhorší. Nejhorší je nemilovat!

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Míříme do domácích vod: český spisovatel Eduard Bass vystihl fakt, že láska je hybatelem věcí. Když nemáme koho milovat, ztrácíme tak trochu motivaci pro spoustu věcí a ustrneme.

  • Každý by měl jednou v životě milovat špatného člověka, aby si víc vážil těch dobrých

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Toto je citát neznámého autora, možná jen zkušenost většiny z nás: "Teprve bezpodmínečná láska k bídákovi, který nám zlomil srdce, otevřela naše oči." Každý by si měl nějaké takové zklamání s bohémem, rozervancem nebo chronickým sukničkářem užít téměř jako součást školních osnov. Pak ho nebude trápit dobré bydlo.

Autor: is
Diskuse ke článku
.