Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 hloupostí, kterými si spolehlivě zkomplikujete život

  • Život už je tak dost komplikovaný, nemusíme se zatěžovat zbytečnostmi.
    25. září 2015 | 06:00

    Někdy si život velí sám, kam vás právě posune, ať chcete nebo nechcete. Ale v jistých chvilkách byste měla být ostražitá, protože existují zkrátka chyby, které se vám vrátí jako bumerang. Na co si dát pozor?

  • Pozor na špatné přátele


    Autor: Profimedia.cz
    Než svěříte někomu něco důvěrného, měla byste si být jistá, že mu můžete bezvýhradně důvěřovat, že vás nezklame. Já jsem se poučila už v první třídě, když jsem si postěžovala na jednu spolužačku a má ,,drahá" kamarádka jí to pěkně za tepla donesla. Byl to tenkrát trapas, ale v dospělosti může mít následky o mnoho nepříjemnější. Takže se řiďte heslem: "Důvěřuj, ale prověřuj". A jakmile se někdo vůči vám nezachová fér, intimním důvěrnostem už se v jeho případě vyhněte.


  • Nenechte se napálit


    Autor: Shutterstock.com
    Co je pitomost, která vás spolehlivě uvrhne do problému? Kývnout někomu na jakoukoliv finanční či pojišťovací službu po náhodném telefonu. V lepším případě uzavřete pojistku, které se pak nemůžete dlouho zbavit a vlastně vám vůbec nevyhovuje, v horším případě se doslova upíšete "ďáblu" a musíte měsíce splácet produkt, který je akorát k zlosti. A co víc: obvykle předáváte své osobní údaje anonymnímu protějšku, což také není dvakrát rozumné.


  • Výpověď v nevhodnou dobu


    Autor: Shutterstock
    Pokud dozrajete k tomu, že je čas změnit místo, pak prima. Ale: předem si ověřte, jestli náhodou nemůžete být těhotná, protože pak se nechtěně zbavíte všech zákonných výhod a přestup na jiné místo už bude o trochu komplikovanější. Příliš moudré není ani dávat výpověď z ublíženosti. Tedy když splácíte hypotéku, platíte složenky, ale vlastně nemáte kam přeskočit. A když už si nemůžete pomoct, vytvořte si předem aspoň finanční rezervu pro případ, že práci okamžitě mít nebudete.


  • Nežádoucí komunikaci mažte


    Autor: Shutterstock.com
    Zprávy na sociálních sítích, tajné esemesky či maily nikdy nenechávejte přístupné veřejnosti, otevřené na pracovním počítači. Nikdy nevíte, kdo se k nim dostane. Pokud můžete, vše kontroverzní mažte nebo aspoň zaheslujte. Můj známý si třeba nedávno hodně zkomplikoval život, když si nezavřel chat na Facebooku a jeho právoplatná manželka tak zjistila, že má milenku. A to jsou pak chvilky! Pozor na ně!


  • Dejte si bacha, co vypustíte před dětmi


    Autor: Shutterstock
    I když se vaše děti tváří, že vůbec nic neslyší, vězte, že jim neunikne ani hláska a že důvěrné a osobní informace zajímají i je ze všeho nejvíce. A ty pak vytáhnou v ten nejnevhodnější okamžik. Ale kdo se na ně může zlobit, že? Proto si i v tomto případě dávejte pozor na jazyk, pokud nechcete, aby třeba třídní učitelka věděla, co říkali maminka a tatínek.


  • S bývalkami se nebavte


    Autor: Shutterstock
    Jestliže s nimi váš partner či muž nevychází zrovna růžově, ignorujte je, i když vás samy vyhledají. Praxe je taková, že jejich úmysly nebývají čisté, a když si vás zrovna nepřetáhnou na svoji stranu, bez skrupulí pak přepošlou vaši "tajnou" e-mailovou komunikaci partnerovi. Zhrzené ženy jsou zkrátka nevypočitatelné. Pozor na ně!


  • Nebuďte hodná ovce


    Autor: shutterstock
    Být loajální a snažit se vyjít vstříc je správně. V pracovním kolektivu se podobné vlastnosti cení, stejně tak v životě. Ale když s vámi každý oře, jak potřebuje, a vy se tomu neumíte postavit, tak to už dobře není. Jestliže se vám něco bytostně příčí, dejte to najevo. V opačném případě budete brzy "ušlápnutá chudinka" bez sebevědomí.

Autor: duš
Klíčová slova:  láska a vztahy, hlouposti, komplikace, život
Diskuse ke článku
.