Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Praha má dalšího hvězdného kuchařského mága!

Fotografie
6. května 2009 | 14:07

Slavná restaurace Pálffy Palác pod pražským hradem, ve které byla na večeři například Madonna, má nového šéfkuchaře. Majiteli restaurace se podařilo získat do svých služeb světoznámého kuchaře Kevina Donnegera!

 

Přestože je Donnegerovi teprve třicet let, má za sebou už hvězdnou kuchařskou kariéru. První ostruhy získal hned po škole v kultovní francouzské restauraci Restaurant Regency, která se pyšní prestižní michelinskou hvězdou.

Několik let působil v nejlepších afrických restauracích (jeho manželka pochází z Nigeru), aby následně ovládl přípravu jídel v pařížském podniku La table d´Hediard. Jeho pokrmy vyhrály několik prestižních gastronomických soutěží a Donneger je označován za jeden z největších talentů světové gastronomie.

„Už jenom kvůli Kevinově životopisu je pro nás velkou ctí, že si jako další štaci vybral Pálffy Palác,“ říká majitel restaurace Roman Řezníček. A Donnegar se panování pod pražským hradem ujal skutečně rázně.

„Vím, že se Pálffy Palác proslavil především tím, že v něm byla spousta celebrit jako Madonna, Heath Ledger nebo Claudia Cardinalová. Mým cílem je, aby sem na moje jídla ale začali chodit především normální lidé. Právě pro ně chci vařit jídla, která budou na jedné straně precizně připravena ze špičkových surovin, ale na straně druhé za rozumné ceny,“ vysvětlil Blesk.cz Donneger. Co to v jeho případě znamená? Za jeho šesti chodové menu si účtují 890,- korun.

„Menu je kompletně připraveno z bio potravin,“ dodává Donneger, který patří mezi skalní zastánce zdravého životního stylu.

Menu šéfkuchaře Kevina Donnegera:

  1. Plátky tuňáka se sojovou omáčkou
  2. Ravioly plněné kozím sýrem podávané se slaninovým krémem
  3. Krémová polévka ze zelených lusků
  4. Grilovaná ryba Sv. Petra zakápnutá olivovým olejem podávaná s glazovanou zeleninou
  5. Telecí steak podávaná s pepřovou a roquefortovou omáčkou
  6. Ananasové Carpaccio s jahodovým sorbetem
Autor: efk
Diskuse ke článku
.
Související články