Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dobrůtky k televizi

U televize mlsejte třeba různé obložené chlebíčky s pomazánkami a zeleninou.
25. září 2008 | 09:18

Je vaším oblíbeným relaxem lenošení a pojídání něčeho dobrého u obrazovky? Pokud vám to postava dovolí, dopřejte si bez výčitek malou hostinu.

Občasný hříšek nevadí
Jíst u televize je velice nezdravé. Ale ruku na srdce! Kdo občas nepodlehne? Když partnerovi dopřejete večeři u televize nebo se dopustíte téhle nepřístojnosti společně, určitě to nikomu neublíží.

Raději bez příboru
K mlsání se hodí pokrmy, které můžete jíst rukama, to znamená, že se obejdete bez příboru. Když se člověk zadívá na obrazovku a zároveň krájí svoji porci, občas to odnese potah na pohovce.
Předzásobte se ubrousky, pro jistotu i vlhčenými. Hodí se podložky pod sklenice i pod talíře.

Autor: Archív

Rychle hotové
Zapomeňte na chipsy a arašídy. Podávejte například různé obložené chlebíčky s pomazánkami. Tvaroh nebo brynza utřené s máslem a nasekanou cibulkou chutnají na tmavém pečivu jako největší delikatesa. Nakrájenou ciabattu (italské pečivo) můžete zapéct s plátky rajčat smíchaných s nastrouhaným sýrem, sekaným česnekem a olivovým olejem. Pokud milujete sladké, připravte krajíčky pečiva s čokoládovou pomazánkou, kolečky banánu a kousky libovolného ovoce. Zeleninu ale rozhodně nechceme vynechat. Můžete nakrájet mrkev, ředkvičky, řapíkatý celer, mladou cuketu a okurku na tenké špalíčky a podávat s dresinkem ze zakysané smetany a česneku.

Pro náročné
Zejména muže potěšíte pořádnou porcí masa. Připravte jim špízy z kuřecího masa, klobásek a párků. Nezapomeňte na zajímavé přílohy, jako jsou feferonky, kyselé okurky,olivy, kečup, pikantní hořčice a majonéza. Malé masovo-sýrové kuličky servírované na špejli pozvednou televizní dýchánek na opravdovou hostinu. Zabodujete i plněnými pečenými bramborami. Samozřejmě nezapomínejte na pitný režim. Co takhle vyměnit pivo za míchaný nápoj nebo za chlazený čaj?

U televize mlsejte třeba různé obložené chlebíčky s pomazánkami a zeleninou.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: Ladislava Protivanská
Související články