Budete potřebovat:
1 kg kdoulí
400 g jablek (zvažte až po přípravě)
2,5dl vody
5 g kyseliny citronové (1 balíček)
500 g dietního cukru
Postup:
Kdoule otřete do utěrky, abyste odstranili chmýří. Poté je omyjte, nechte okapat, odstraňte stopku a zbavte jadřince. Kdoule povařte s vodou, přiveďte k varu a asi 20 minut vařte na mírném plameni. Poté kdoule rozmixujte a nechte vychladnout. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince a rozkrájejte na malé kousky. Odvažte si 400 g kdoulového pyré, jablka a kyselinu citronovou smíchejte v hrnci s dietním cukrem, aby vznikla hmota. Tu zahřívejte a za stálého míchání přiveďte k varu a ještě asi 3 minuty vařte. Poté hrnec sundejte z ohně, s povrchu seberte pěnu a marmeládu ihned plňte do sklenic až po okraj. Uzavřete víčkem a obraťte dnem vzhůru a nechte asi 5 minut stát.