Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Angreštová marmeláda

9. října 2009 | 14:54

Budete potřebovat:

1 kg zeleného (nezralého) angreštu
1 kg želírovacího cukru
1 vanilkový lusk

Postup:
Angrešt operte, nechte okapat a odstraňte stopky a bubáky. Ovoce rozmixujte v mixéru a vložte do hrnce. Želírovací cukr smíchejte s rozmixovaným angreštem, vanilkový lusk rozřízněte, vyberte vnitřek a vmíchejte do ovoce. Směs za stálého míchání přiveďte k varu a poté ještě vařte asi 4 minuty. Pokud je to nutné, odstraňte pěnu a horkou směs naplňte do skleniček, uzavřete a otočte dnem vzhrůru. Nechte vychladnout.

Rozhodně nezapomeňte provést postřik angreštu proti  americkému padlí.
Rozhodně nezapomeňte provést postřik angreštu proti americkému padlí.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články