Pondělí 14. října 2024
Svátek slaví Agáta, zítra Tereza
Oblačno, déšť 13°C

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka
28. září 2009 | 18:59

Doba přípravy: 35 minut, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat:

10 housek
125 g másla
5–6 vajec
500 g uzeného masa
1 velkou cibuli
dvě hrsti mladých kopřiv (lze nahradit zelenou petrželkou)
200 ml mléka
sůl, pepř

Postup:

Housky nakrájejte na drobné kostičky a navlhčete mlékem. Smíchejte se žloutky, osolte, opepřete a přidejte nakrájené kopřivy nebo petržel. Na másle zpěňte cibuli a vlijte do připravené směsi. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a nadrobno nakrájené uzené maso. Směs dejte do vymazaného pekáče. Pečte ve středně teplé troubě, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články