Pátek 11. října 2024
Svátek slaví Andrej, zítra Marcel
Oblačno, déšť 12°C

Sekaná plněná vejci

Sekaná plněná vejci
8. října 2009 | 18:55

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 1 hodina

Budete potřebovat:

1 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
2 vejce
1 housku
mletou papriku
sůl, pepř
1 cibuli
strouhanku
1 lžičku kuliček sterilovaného pepře
tabasco
2 různobarevné kapie
4 vejce uvařená natvrdo

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Housku namočte do mléka. Mleté maso smíchejte s cibulí, vejci a vymačkanou houskou. Osolte, ochuťte pepřem, paprikou, sterilovaným pepřem a máte-li ráda ostré, nebojte se přidat pár kapek tabasca. Formu na srnčí hřbet vymažte tukem, vysypejte strouhankou a na dno dejte polovinu masové směsi. Mírně promáčkněte hřbetem ruky, aby ve středu nádoby vznikla podélná prohlubeň, do ní vložte vejce uvařená natvrdo a obložená různobarevnými proužky paprik. Překryjte zbylým masem. Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 175 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články