Budete potřebovat:
1 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
2 vejce
1 housku
mletou papriku
sůl, pepř
1 cibuli
strouhanku
1 lžičku kuliček sterilovaného pepře
tabasco
2 různobarevné kapie
4 vejce uvařená natvrdo
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Housku namočte do mléka. Mleté maso smíchejte s cibulí, vejci a vymačkanou houskou. Osolte, ochuťte pepřem, paprikou, sterilovaným pepřem a máte-li ráda ostré, nebojte se přidat pár kapek tabasca. Formu na srnčí hřbet vymažte tukem, vysypejte strouhankou a na dno dejte polovinu masové směsi. Mírně promáčkněte hřbetem ruky, aby ve středu nádoby vznikla podélná prohlubeň, do ní vložte vejce uvařená natvrdo a obložená různobarevnými proužky paprik. Překryjte zbylým masem. Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 175 °C.