Středa 27. září 2023
Svátek slaví Jonáš, zítra je Den české státnosti / Václav
Polojasno 24°C

Mramorové maso

Mramorové maso
10. října 2009 | 13:45

Doba přípravy: 1 hodina 50 minut, doba pečení: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g vepřového masa
100 ml mléka
4 vejce
4 lžíce hrubé mouky
2 kapie
2 sterilované okurky
100 g tvrdého sýra
2 lžíce oleje
sůl, pepř
bylinky na zdobení

Postup:

1. Omyté a osušené maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Formu na srnčí hřbet potřete olejem a vyložte ji plátky masa.

2. V misce rozkvedlejte mléko s vejci a hrubou moukou. Přidejte kapii a okurky nakrájené na kostičky . Vmíchejte nastrouhaný sýr a lžíci oleje. Ochuťte solí a mletým pepřem.

3. Směs dejte do formy vyložené řízky. Pečte ve vyhřáté troubě. Po upečení vyklopte na mísu, nakrájejte jako roládu, posypejte sekanými bylinkami a podávejte s oblohou z čerstvé zeleniny.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...