Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g vepřového masa
100 ml mléka
4 vejce
4 lžíce hrubé mouky
2 kapie
2 sterilované okurky
100 g tvrdého sýra
2 lžíce oleje
sůl, pepř
bylinky na zdobení
Postup:
1. Omyté a osušené maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Formu na srnčí hřbet potřete olejem a vyložte ji plátky masa.
2. V misce rozkvedlejte mléko s vejci a hrubou moukou. Přidejte kapii a okurky nakrájené na kostičky . Vmíchejte nastrouhaný sýr a lžíci oleje. Ochuťte solí a mletým pepřem.
3. Směs dejte do formy vyložené řízky. Pečte ve vyhřáté troubě. Po upečení vyklopte na mísu, nakrájejte jako roládu, posypejte sekanými bylinkami a podávejte s oblohou z čerstvé zeleniny.
