Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g vepřové plece
2 až 3 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
250 g rýže
3 žloutky
100 ml smetany ke šlehání
200 g tvrdého sýra
500 ml hovězího vývaru
petrželovou nať
olej na vymazání a strouhanku na vysypání formy
sůl, pepř
Postup:
Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli zpěňte na oleji, vložte maso nakrájené na kostičky, ochuťte solí, prolisovaným česnekem a pepřem. Podlijte vývarem a přidejte rajčata nakrájená na kousky. Po 40 minutách přisypte rýži a duste dalších 25 minut. Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k masu a dobře promíchejte. Zapékací mísu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte rizotem. Zapékejte ve vyhřáté troubě. Hotové doplňte sekanou petrželovou natí.