Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rýžový nákyp s masem a rajčaty

Rýžový nákyp
11. října 2009 | 10:31

Doba přípravy: 45 minut, doba zapékaní: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g vepřové plece
2 až 3 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
250 g rýže
3 žloutky
100 ml smetany ke šlehání
200 g tvrdého sýra
500 ml hovězího vývaru
petrželovou nať
olej na vymazání a strouhanku na vysypání formy
sůl, pepř

 

Postup:

Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli zpěňte na oleji, vložte maso nakrájené na kostičky, ochuťte solí, prolisovaným česnekem a pepřem. Podlijte vývarem a přidejte rajčata nakrájená na kousky. Po 40 minutách přisypte rýži a duste dalších 25 minut. Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k masu a dobře promíchejte. Zapékací mísu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte rizotem. Zapékejte ve vyhřáté troubě. Hotové doplňte sekanou petrželovou natí.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články