Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 kusy vepřových řízků (z karé nebo z kýty)
500 g kysaného zelí
bílý chléb
100 g škvarků
1 stroužek česneku
petrželovou nať
2 vejce
150 až 200 ml mléka
1 cibuli
300 ml hovězího vývaru
sůl, kmín
Postup:
1. Připravte si náplň z bílého pečiva: rozdrobte je, přidejte škvarky, nadrobno nakrájenou petrželku, prolisovaný česnek, vejce a teplé mléko. Osolte, opepřete a nechte uležet.
2. Mezitím na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Přilijte 100 ml hovězího vývaru, dochuťte kmínem a duste ještě asi 15 minut.
3. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete, naplňte nádivkou, zaviňte a převažte nití. Na pánvi rozehřejte olej a závitky opékejte ze všech stran. Podlijte zbytkem hovězího vývaru a přikryté duste asi 20 minut doměkka. Podávejte s porcí dušeného zelí.