Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Vepřové závitky se zelím

9. října 2009 | 12:01

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 kusy vepřových řízků (z karé nebo z kýty)
500 g kysaného zelí
bílý chléb
100 g škvarků
1 stroužek česneku
petrželovou nať
2 vejce
150 až 200 ml mléka
1 cibuli
300 ml hovězího vývaru
sůl, kmín

Postup:

1. Připravte si náplň z bílého pečiva: rozdrobte je, přidejte škvarky, nadrobno nakrájenou petrželku, prolisovaný česnek, vejce a teplé mléko. Osolte, opepřete a nechte uležet.

2. Mezitím na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Přilijte 100 ml hovězího vývaru, dochuťte kmínem a duste ještě asi 15 minut.

3. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete, naplňte nádivkou, zaviňte a převažte nití. Na pánvi rozehřejte olej a závitky opékejte ze všech stran. Podlijte zbytkem hovězího vývaru a přikryté duste asi 20 minut doměkka. Podávejte s porcí dušeného zelí.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články