Budete potřebovat (pro 4 osoby):
150 g vepřového masa
2 jablka
citronovou šťávu z půlky citronu
1 citron
na marinádu:
2 lžičky krémžské hořčice
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce čerstvé jablečné šťávy
2 lžíce oleje
Postup:
1. Omyté a osušené maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, nakrájejte na silnější měsíčky a zakapejte citronovou šťávou.
2. Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky. Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citronová kolečka.
3. Připravte si marinádu. V misce smíchejte oba druhy hořčice s jablečnou šťávou a olejem. Špízy potřete směsí a na chladném místě nechte hodinu marinovat. Opékejte na grilu nebo na pánvi za stálého otáčení a potírání marinádou
Doba přípravy: 20 minut
Články odjinud