Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Vepřové jehly s jablky

9. října 2009 | 11:11

Doba přípravy: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

150 g vepřového masa
2 jablka
citronovou šťávu z půlky citronu
1 citron

na marinádu:
2 lžičky krémžské hořčice
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce čerstvé jablečné šťávy
2 lžíce oleje

Postup:

1. Omyté a osušené maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, nakrájejte na silnější měsíčky a zakapejte citronovou šťávou.

2. Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky. Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citronová kolečka.

3. Připravte si marinádu. V misce smíchejte oba druhy hořčice s jablečnou šťávou a olejem. Špízy potřete směsí a na chladném místě nechte hodinu marinovat. Opékejte na grilu nebo na pánvi za stálého otáčení a potírání marinádou

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články