Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Recepty do sbírky

4. září 2006 | 10:00

Zkuste si připravit naše rychlé a velmi chutné recepty.

Zkuste naše rychlé a velmi chutné recepty. Houby s těstovinami POTŘEBUJETE: * 500 g čerstvých hub * 300 g těstovin * 1 cibuli * 50 g slaniny * 50 g tvrdého sýra * 30 g másla * drcený kmín * sůl, pepř * petrželovou nať POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozehřátém másle osmažte cibuli nakrájenou na kolečka, přidejte houby, osolte, posypejte kmínem a duste doměkka. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte a nechte okapat. Slaninu nakrájenou na kostičky opečte, přidejte těstoviny, houby, osolte, opepřete, přidejte nasekanou nať a za stálého míchání osmahněte. Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, nejlépe se zeleninovým salátem. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 1 650 kJ


Kedlubnová polévka POTŘEBUJETE: * 4 kedlubny * 100 g prorostlé slaniny * 750 ml hovězího vývaru * 1 mrkev * 150 g zeleného hrášku * sůl, pepř POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Kedlubny a mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Mladou nať odložte. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně jako slaninu. Na rozehřátém oleji osmažte slaninu, vyjměte a odložte. V tuku vyškvařeném ze slaniny osmažte cibuli a zeleninu, zalijte horkým bujónem, osolte, opepřete, přidejte kmín a vařte doměkka. Před koncem vaření vložte do polévky hrášek. Podávejte posypané opečenou slaninou a natí nakrájenou nadrobno. Pouze16 Kč Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 950 kJ

Související články