Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zveme vás na hostinu: Banány v pivním těstíčku

Banány v pivním těstíčku
15. května 2006 | 10:00

Pochutnejte si na dobrotách servírovaných se šarmem, kterému se nedá odolat

Plánujete večeři s přáteli? U dobrého jídla se obzvlášť dobře povídá. Svým hostům můžete prostřít třeba zajímavé menu, které jsme okoukali v restauraci Koppernik. Tamnímu kuchaři jsme záviděli rychlost, s jakou dokáže ty dobroty vykouzlit. Banány v pivním těstíčku Doba přípravy: 10 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 4 banány * cukr moučku * hladkou mouku * 200 ml piva * 1 vejce * skořici * šlehačku ve spreji * tuk ke smažení * půlku citronu Postup: Z hladké mouky, piva a vejce si rozdělejte řidší těstíčko. Každý banán rozkrojte na 3 kusy a pokapejte citronem. Kousky banánu obalujte v těstíčku a smažte v rozpáleném tuku. Po usmažení obalujte v cukru smíchaném se skořicí a podávejte ozdobené šlehačkou. Jídla připravil a recepty nám prozradil šéfkuchař restarace Koppernik. Najdete ji v hotelu Pyramida na adrese Bělohorská 24, Praha 6, www.hotelpyramida.cz

Související články