Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zveme vás na hostinu: Candát pečený ve slanině

Candát pečený ve slanině
15. května 2006 | 10:00

Pochutnejte si na dobrotách servírovaných se šarmem, kterému se nedá odolat

Plánujete večeři s přáteli? U dobrého jídla se obzvlášť dobře povídá. Svým hostům můžete prostřít třeba zajímavé menu, které jsme okoukali v restauraci Koppernik. Tamnímu kuchaři jsme záviděli rychlost, s jakou dokáže ty dobroty vykouzlit. Candát pečený ve slanině Doba přípravy: 30 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 600 g rybích filet (candát, treska) * 80 g slaniny * 100 g paprik * 100 g cukety * olivový olej * česnek * čerstvé bylinky * pepř, sůl Postup: Filety nakrájejte na kousky a osolte. Pak rybí maso osušte, opepřete a obtočte ho plátky slaniny. Opečte na rozpáleném oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zeleninu nakrájejte na plátky, opepřete, mírně osolte a opékejte na rozpáleném oleji po jednotlivých kusech. Čerstvé bylinky nasekejte, smíchejte s trochou oleje a zeleninu v této směsi krátce marinujte. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Jídla připravil a recepty nám prozradil šéfkuchař restarace Koppernik. Najdete ji v hotelu Pyramida na adrese Bělohorská 24, Praha 6, www.hotelpyramida.cz

Související články