Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zveme vás na hostinu: Krůtí guláš s bramboráčky

Krůtí guláš s bramboráčky
15. května 2006 | 10:00

Pochutnejte si na dobrotách servírovaných se šarmem, kterému se nedá odolat

Plánujete večeři s přáteli? U dobrého jídla se obzvlášť dobře povídá. Svým hostům můžete prostřít třeba zajímavé menu, které jsme okoukali v restauraci Koppernik. Tamnímu kuchaři jsme záviděli rychlost, s jakou dokáže ty dobroty vykouzlit. Krůtí guláš s bramboráčky Doba přípravy: 45 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 600 g krůtího masa * 80 g čerstvých žampionů * 60 g pórku * 60 g papriky * 2 polévkové lžíce sójové omáčky * kečup * koření na steak * 60 g tvrdého sýra * 1 cibuli * Solamyl * olej na bramboráky: * 6 velkých brambor * 1 šálek mléka * 2 vejce * 6 lžic hladké mouky * 3 stroužky česneku * majoránku * sůl * tuk Postup: Krůtí maso nakrájejte na nudličky, maso okořeňte, zaprašte Solamylem, přidejte sójovou omáčku a nechte uležet. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka, papriku na nudličky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji, přidejte trochu kečupu, přisypejte nakrájenou zeleninu a ještě chvíli opékejte. Oloupané a omyté brambory nastrouhejte, slijte vodu a přelijte horkým mlékem. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř a hladkou mouku. Promíchejte a smažte menší bramboráky. Na talíř dejte malý bramborák, vrstvu guláše, další bramborák a opět vrstvu guláše. Všechno posypejte strouhaným sýrem. Jídla připravil a recepty nám prozradil šéfkuchař restarace Koppernik. Najdete ji v hotelu Pyramida na adrese Bělohorská 24, Praha 6, www.hotelpyramida.cz

Související články