Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jahody už jsou tady: Jahodové pyré

Jahodové pyré
15. května 2006 | 10:00

Pochutnejte si s námi na receptech z jahod, které jsme pro vás tentokrát připravili

JAHODOVÉ PYRÉ S RÝŽÍ A ROZINKAMI Doba přípravy: 30 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 300 g jahod * 300 ml mléka * 150 g rýže * 4 polévkové lžíce medu * 100 g fíků nebo rozinek * půlku pomeranče * celou skořici * sůl Postup: Rýži properte ve studené vodě a uvařte se špetkou soli a trochou medu doměkka. Jahody rozmačkejte vidličkou, podlijte je půllitrem vody, oslaďte medem, přidejte omyté rozinky a krátce povařte. Vlijte do nich pudink rozmíchaný ve 100 ml vody. Povařte ještě 2 minuty a ochuťte šťávou z pomeranče. Na talíře rozdělte kopečky rýže, přelijte jahodovým pyré a podávejte.

Související články