Plánujete večeři s přáteli? U dobrého jídla se obzvlášť dobře povídá. Svým hostům můžete prostřít třeba zajímavé menu, které jsme okoukali v restauraci Koppernik. Tamnímu kuchaři jsme záviděli rychlost, s jakou dokáže ty dobroty vykouzlit. Melounový salát Doba přípravy: 15 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 400 g vodního melounu * 400 g žlutého melounu * 1 cibuli * 200 g okurky * 120 g parmské šunky * 50 ml portského vína * vinný ocet * olivový olej * šťávu z půlky pomeranče * čerstvý estragon Postup: Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky, pak ji promíchejte s portským vínem. Okurku a oba druhy melounu nakrájejte na kostičky a smíchejte s cibulí a s čerstvými lístky estragonu. Šťávu z pomeranče vymíchejte s olivovým olejem a vinným octem na hladkou emulzi. Vychlazený salát naaranžujte na 4 talíře, zalijte pomerančovou zálivkou a ozdobte plátky šunky. Jídla připravil a recepty nám prozradil šéfkuchař restarace Koppernik. Najdete ji v hotelu Pyramida na adrese Bělohorská 24, Praha 6, www.hotelpyramida.cz
