TRESKA S ALJAŠSKÝM ZELÍM | Pro ženy | Blesk.cz

TRESKA S ALJAŠSKÝM ZELÍM

18. dubna 2006 | 10:00

Vyzkoušejte naše repecty se zelím

Vyzkoušejte naše repecty se zdravým zelím. BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 4 větší filety z tresky * 300 g kysaného zelí * 125 ml vývaru * 125 ml bílého vína * 100 g másla * 100 ml smetany * 1 polévkovou lžíci medu * několik kuliček pepře * hladkou mouku na obalení * sůl a pepř Postup: Polovinu másla zpěňte, přidejte kysané zelí, celý pepř, vývar, bílé víno a vařte asi 25 minut. Potom přidejte med, sůl, pepř a zalijte smetanou. Tresku obalte v mouce, do které jste přidala trochu soli a mletého pepře. Opečte na másle z každé strany asi 3 minuty. K zelí můžete přidat rozpůlené kuličky bílého hroznového vína.


RYCHLOKVAŠENÉ ZELÍ Hotové už za 3 dny POTŘEBUJETE: * 2 kg bílého hlávkového zelí * 1 bramboru * trochu chleba * kmín * sůl, pepř Postup: Zelí omyjte a nakrouhejte. Na dno většího hrnce dejte chlebovou kůrku, syrovou oloupanou bramboru vcelku a navrch napěchujte zelí. Jednotlivé vrstvy zelí posypejte solí, pepřem, kmínem a navrch dejte bobkový list. Nakonec zelí přelijte převařenou vlažnou vodou a zakryjte. Nechte kvasit 2 až 3 dny. Takto připravené zelí je třeba hned zkonzumovat, jinak by se kazilo.

Související články