Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Losos s avokádovou omáčkou

Jídla připravoval a o recepty se s námi podělil šéfkuchař Restaurantu Salut.
Najdete ho na adrese: Jab 639/4, lonského 170 00 Praha 7, wwwabsoluthotel.cz.
20. ledna 2006 | 14:24

Doba Vánoc je sice už dávno za námi, ale dobrou rybu si můžeme dopřát i nyní

BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 800 g lososa * 80 g másla * pepř * sůl * 3 citrony na omáčku: * 2 avokáda * 200 g bílého jogurtu * citronovou šťávu Postup: Každý steak položte na pečicí papír potřený máslem, osolte, opepřete a navrch položte snítky estragonu a plátek citronu. Dobře zabalte a dejte do zapékací misky a pečte v troubě, až je ryba hotová. Omytá avokáda rozpulte, vyjměte dužinu, kousek si nechte stranou a zbytek rozmixujte s jogurtem a citronovou šťávou. Do takto připravené omáčky vložte zbytek avokáda nakrájený na kostičky. Doba přípravy: 30 minut

Související články