Recept do sbírky | Pro ženy | Blesk.cz

Recept do sbírky

12. prosince 2005 | 17:00

Chcete-li zpestřit sváteční stůl, zde jsou recepty

Kapr na bílém víně POTŘEBUJETE: * 1 kg kapra * 200 ml bílého vína * 1 cibuli * 1 mrkev * 2 stroužky česneku * 2 bobkové listy * 4-5 zrnek nového koření * petrželovou nať * cukr, sůl * pepř POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Kapra očistěte, omyjte a naporcujte. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev na tenké nudličky. Víno nařeďte s 500 ml vody, přidejte cibuli, mrkev, oloupaný česnek, sekanou petrželovou nať, bobkový list a nové koření. Směs podle chuti osolte, oslaďte a povařte asi 10 minut. Potom přidejte porce kapra a vařte dalších 10 minut. Měkkou rybu vyjměte a na talíři přelijte vinnou omáčkou. Podávejte s bramborami, zeleninovou oblohou a s plátky citronu. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 1 450 kJ Jednoduchá rybí polévka POTŘEBUJETE: * 200 g rybího masa * 250 ml smetany * 2 kostky rybího bujonu * 3 mrkve * 1 malý celer * 1 bramboru * 1 cibuli * 1 lžičku mleté papriky * 3 polévkové lžíce oleje * petrželovou nať POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Mrkev, celer a bramboru očistěte a nakrájejte. Kostky rybího bujonu rozdrobte, zalijte litrem vody, přidejte zeleninu a vařte doměkka. Potom zeleninu rozmixujte ve vývaru. Rybí maso omyjte a nakrájejte na kostky. Na oleji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno, zaprašte ji mletou paprikou a přidejte připravené maso. Všechno promíchejte a dejte do polévky. Vařte, dokud maso nezměkne. Potom přilijte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. Hotovou polévku ozdobte petrželovou natí. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 1 150 kJ

Související články