Sušenkové mlsání | Pro ženy | Blesk.cz

Sušenkové mlsání

14. listopadu 2005 | 17:00

Mlsáte rádi? Tady je pár receptů pro inspiraci

SUŠENKOVÉ ŘEZY BUDETE POTŘEBOVAT: * 200 g másla * 1 vejce * 80 g cukru moučky * 50 ml kondenzovaného mléka * 3 polévkové lžíce kakaa * 1 lžíci rumu * 28 máslových sušenek hranatého tvaru * kakao na posypání Postup: Rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Hranatou formu dlouhou 24 cm vyložte potravinářskou fólií. Do pěny utřete vejce s cukrem, kondenzovaným mlékem, kakaem, rumem a přimíchejte rozpuštěné máslo. Do formy klaďte střídavě vrstvu máslových sušenek s vrstvou máslového krému, krém by měl být poslední vrstvou nahoře. Pak celé dejte nejméně na tři hodiny do chladu. Před podáváním moučník uvolněte z formy, posypejte kakaem a krájejte na tenké řezy. doba přípravy: 30 minut doba chlazení: 3 hodiny


DOBEŠŮV SUŠENKOVÝ DEZERT BUDETE POTŘEBOVAT: * 4 balíčky hranatých máslových sušenek * 250 g másla * 200 g cukru krupice * 100 g čokolády na vaření * 2 žloutky * mléko * rum Postup: Do mísy dejte máslo nakrájené na plátky, čokoládu nalámanou na kousky a žloutky. Z cukru a malého množství vody uvařte hustší sirup, přelijte jím suroviny připravené v míse a nad párou míchejte, dokud se všechny přísady nerozpustí a nespojí v hladký krém. Nechte ho vychladnout. Do hlubokého talíře vlijte mléko a rum. Postupně v něm zlehka namáčejte sušenky a rovnejte je vedle sebe dvěma řadami na obdélníkový tác. Celou plochu vyrovnaných sušenek potřete krémem. Postup opakujte ještě čtyřikrát, dokud nespotřebujete všechny sušenky. Vrch potřete krémem a ozdobte strouhaným kokosem. Řezy nechte uležet a potom je krájejte na stejně velké kousky. doba přípravy: 30 minut doba chlazení: 2 hodiny

Související články