Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recept do sbírky

Ilustrační foto
23. května 2005 | 17:00

Sbírejte zajímavé recepty s Bleskem pro ženy

Pstruh obalený slaninou POTŘEBUJETE: * 4 pstruhy * 250 ml zeleninového vývaru * 100 g plátků anglické slaniny * 100 g nivy * 50 g tvarohu * šťávu z 1 citronu * 4 lžičky sekaného kopru * 4 lžičky sekané petrželové natě * 2 lžíce mléka * 1 cibuli * 1 stroužek česneku * 1 lžičku soli * 30 g másla * sušený rozmarýn POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Pstruhy omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou smíchanou se solí. Nechte je 1 hodinu na chladném místě. V misce dobře promíchejte prolisovaný česnek, kopr, petrželovou nať, sýr nakrájený na kostičky, tvaroh a mléko. Touto směsí naplňte pstruhy, dutinu zašijte, ryby obalte plátky slaniny a ve vyhřáté troubě je pečte asi 25 minut. Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte ji na másle, zalijte vývarem, posypejte rozmarýnem a povařte asi 5 minut. Rybu podlijte asi 10 minut před dopečením vývarem s cibulí a dopečte. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 1 850 kJ

Související články