RECEPTY našich čtenářek | Pro ženy | Blesk.cz

RECEPTY našich čtenářek

23. května 2005 | 17:00

Uvařte si originální pokrm podle receptů našich čtenářek

ZAPEČENÁ BROKOLICE BUDETE POTŘEBOVAT: (pro 4 osoby) * 250 g uvařených těstovin * 200 g mírně předvařené brokolice * 3 rajčata * 200 g klobásy * 200 mletého masa * 150 g strouhaného sýra * 5 vajec * 1 kelímek smetany ke šlehání * máslo na vymazání Postup: Ohnivzdornou mísu vymažte máslem. Předvařenou brokolici nasekejte na větší kousky, přidejte mleté maso osmahnuté na pánvi, klobásu nakrájenou na kolečka, těstoviny a promíchejte. Směs dejte do zapékací mísy, navrch rozložte rajčata nakrájená na kolečka. Vejce rozšlehejte se smetanou, přidejte sýr, ochuťte solí, pepřem a nalijte na směs. Zapékejte asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Tento recept nám poslala čtenářka Marta Kocourková z Dolního Metelska. KUŘECÍ RARÁŠCI BUDETE POTŘEBOVAT: (pro 4 osoby) * 1 kuře * 2 vejce * 100 ml piva * 3 lžíce hladké mouky * 1 polévkovou lžíci hořčice * 1 lžíci sójové omáčky * 1 lžíci Solamylu * olej na smažení * pepř, sůl Postup: Kuře zbavte kůže a vykostěte. Maso nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte 2 vejce, pivo, hořčici, sójovou omáčku, hladkou mouku, Solamyl, trochu pepře a soli. Omáčku rozšlehejte vidličkou a nakrájené maso do ní naložte asi na 3 hodiny. Pak maso zprudka osmažte na rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo dušené brambory. Tento recept nám poslala čtenářka Lucie Zlámalová z Němčic na Hané. HAJDUCKÁ POLÉVKA BUDETE POTŘEBOVAT: (pro 4 osoby) * 200 g brambor * 1 cibuli * 1 žemli * půl klobásy * vývar * petrželovou nať Postup: Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a spolu s cibulí nasekanou najemno osmažte na tuku. Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou žemli a vařte, dokud brambory nejsou měkké. Prolisujte, přidejte nakrájenou klobásu, povařte a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželovou natí. Tento recept nám poslala čtenářka Jitka Grumlíková z Prostějova. OLEJOVÁ BUCHTA BUDETE POTŘEBOVAT: * 400 g polohrubé mouky * 400 ml mléka * 200 g cukru krupice * 100 ml oleje * 1 vejce * 1 prášek do pečiva * 2 polévkové lžíce kakaa * půlku nastrouhaného jablka * hrst rozinek * hrst ořechů * strouhaný kokos na vysypání formy Postup: Mouku prosijte s práškem do pečiva, smíchejte s mlékem, cukrem, olejem, vejcem. Důkladně promíchejte a přidejte nastrouhané jablko, kakaový prášek, rozinky a hrst ořechů. Těsto ještě jednou promíchejte a vlijte do formy vymazané tukem a vysypané kokosem. Pečte zvolna asi 40 minut. Recept je vhodný i pro pečení v remosce. Tento recept nám poslala čtenářka Rena Nevřivová z Bystřice pod Hostýnem. Také máte osvědčené recepty, na nichž si vaše rodina soblibou pochutnává? Pošlete nám je! Ty nejzajímavější rádi zveřejníme a pisatelky odměníme malou pozorností. Pokud máte i fotografii pokrmu, nestyďte se pochlubit a pošlete nám ji spolu s receptem. (Pište na adresu: Blesk pro ženy, U Průhonu 13. 170 00 Praha 7, Obálku označte nápisem RECEPTY)

Související články