Sobota 19. září 2020
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 20°C

Lehký bramborový salát

11. října 2009 | 14:10

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

250 g menších brambor
4 vejce
roketu
150 g koktejlových rajčat
2 lžíce citronová šťáva
olivový olej
4 stroužky česneku
balsamikový ocet
zeleninový vývar
sůl, pepř

Postup:


1. Menší brambory důkladně omyjte a uvařte. Vejce uvařte natvrdo. Listy rukoly oplachuje ve studené vodě a osušte v utěrce, omytím rajčata rozkrojte napůl.

2. Brambory oloupejte , nakrájejte na Čtvrtky a dejte do mísy, potřené je česnekem prolisovaným se solí, zakapejte olejem, octem a nekolik lžícemi vývaru, dochutíme solí a pepřem. Přidejte rukolu, oloupaná a pokrájená vejce, rajčátka a zlehka promíchejte. Rozdělte na talíře a zakapejte citronovou šťávou.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, brambory, salát, rukola
Diskuse ke článku
.
Související články